2022 32. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2022 18:00
Bu yıl kalemi ile ilk kez tanıştığım yazarlar arasına Engin Geçtan'da girmiş bulunmakta. . İnsan Olmak kitabı toplam 13 bölümden oluşuyor ve temelde bireyin kendisi ile toplumla ve aile üyeleri ile arasındaki ilişkilere odaklanıyor. Psikoloji türü okuması zor ve karışık bir tür olmasına rağmen yazar bunu oldukça güzel sadeleştirmiş ve hayatın içinden verdiği örneklerle basit bir şekilde anlamamızı sağlamış. Bu yönden bakıldığında okuması zor bir türü nispeten keyifli hale getirmiş olduğunu söyleyebilirim. Ancak kitabın bazı bölümleri normalden daha uzundu ve bu durum zaman zaman beni sıktı diyebilirim. Çünkü bu kısımlarda kendimi okuma yapıyor gibi değil de ders işliyor gibi hissettim. Bu kitabın bence en güzel yanı insanda "farkındalık" oluşturuyor olması. Çünkü günlük hayatta yaptığım ya da yapıldığına şahit olduğum durumların/hareketlerin neyin sonucu ya da dışa vurumu olduğunu daha çok anlamaya ve irdelemeye başladım. . Yazara katılmadığım bazı noktalar mevcut ama kendimi bu noktaları hakkıyla eleştirecek yetkinlikte göremiyorum maalesef. Ancak yine de bir örnek vermek istiyorum kitaptan. Yazar, duvarda yamuk duran bir tabloyu düzeltmeyi kişinin kaygı duygusuna bağlıyor. Ben bu tespiti mantıksız buldum ama dediğim gibi psikoloji uzak olduğum bir alan olduğu için derinlemesine yorum yapamıyorum. . Keyifli okumalar.
Psikoloji
İnsan OlmakEngin Geçtan · Metis Yayınları · 202533,5bin okunma