Bir blog yazarının okuma listesinde görüp aldığım bu kitabı hemen okumaya başladım. Ancak okumaya başladıktan sonra bir takım sağlık sorunlarıyla da eş zamanlı olarak baş etmek zorunda kalınca maalesef kendimi kitaba veremedim. İlk 50 sayfa gerçekten çok güzel gidiyordu. Hatta hakkında 1000 Kitap mecrasında sadece 9 inceleme bulunan bir kitabı okuduğum için çok heyecanlı ve meraklıydım. Ama ne yazık ki ağrılarımla kitaba pek adapte olamadım sonrasında. Yine de bırakmamak için inat ettim ve bitirdim.
Aslında "Göçmen Kuşlar" adından yola çıkarak kitabın biraz Jean Christophe Grange'ın Leyleklerin Uçuşu isimli kitabına benzediğini düşünüp çok heyecanlanmıştım. Çünkü Leyleklerin Uçuşu benim seneler evvel üniversitedeyken çok severek okuduğum bir kitaptı. Kurgusu zekiceydi. Fakat alakası yokmuş.
Karakterleri kafamda tam oturtamadım. Sadece baş kahramanlar Franny ve Niall aklımda. Kurgusunu sevdim. Yazarın olayları hem geçmişe gidip hem de şimdiki zamana dönüp anlatması, uzun yılları kapsayan geniş bir zaman dilimine ve baş karaktere daha fazla vakıf olmanızı sağlıyor.
Okunabilecek güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben hastalık nedeniyle hakkını vererek okuyamadım maalesef. Ancak buna rağmen sevdim.
Keyifli okumalar...