"En Uzak Sahil, düşlemeyi bırakmadığım bir düş gibiydi."
2022 8. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2022 09:09
Yerdeniz serisinin üçüncü kitabı da bitti. Seriye başlarken asla kitapları üst üste okuyacağımı düşünmüyordum mutlaka araya zaman girer diyordum ama şimdiden üç kitap bitti bile. Bunu hikayenin sürükleyiciliğine ve yazarın akıcı anlatıma bağlıyorum. Gerçekten de LeGuin bağımlılık yapıyor. Kitaba gelirsek konu kahramanımız Ged ve onun yoldaşı Aren etrafında dönüyor. Yıllar geçmiş ve Ged Roke'nin başbüyücüsü olmuştur. Ama onu bekleyen büyük bir problem vardır çünkü Yerdeniz'de büyü kaybolmuştur. Bunun nedenini bulmak ve çözüm üretmek için bir yolculuğa çıkar. Yanına da Aren'i alır. Üçüncü kitapta ölüm üzerinde durmuş LeGuin ölümsüzlükten, her şeyin bir denge de olduğundan , ölünce artık yaşadığınız hayattaki hiçbir şeyin öneminin kalmadığını ve her şeyin o anda donduğundan bahsetmiş. Bunun dışında kitaptaki en sevdiğim fantastik öğelerden biri de ejderhalar oldu. Gerçekten de ejdarhaların olduğu tüm sahneleri okumaktan oldukça zevk aldım. Bu kitapla seriye ara veririm diye düşünüyordum ama elimin, istemeden serinin diğer kitabına gittiğini gördüm. Hiç sıkılmayacakmışım gibi görünüyor.
İnceleme
En Uzak SahilUrsula K. Le Guin · Metis Yayıncılık · 20213,909 okunma