2022 28. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2022 16:52
Az önce bitirdim ve beni öyle derinden etkiledi ki yazmakta güçlük çekiyorum. Kesinlikle konusuna değinemeyeceğim, çünkü bunu yapmadan önce izin almam gerekir kitabın kendisinden. Stefan Zweig'e çok çok büyük bir hayranlığım var artık. Hissettiğim, fakat hissettiğimi kendime bile itiraf edemediğim türden hisleri yazabilmiş. Kurgulamış, 60 sayfaya benim yıllardır hissettiğim iç karışıklıklarını sığdırmış. Şimdiye kadar 10/10 dediğim kitapların 10 puanlığını sorguladım, tüm kitap boyunca kalbim hızlanışını durduramadı ve büyülenmişim gibi bir dikkatle okudum. Hissettiklerimin bir kısmında bile olsa yalnız olmadığımı anladım, uzunca bir süre süzgeçten geçirmem gerekecek bu hisleri ve düşünceleri. Her kitap okuyan ve düşüncelerinde birazcık bile olsun boğulmuş olan bir insan, kitaplarda hissettiklerini bulabilmenin hayalini kurar. Bu kitap bununla kalmadı benim için, içime işletti her bir hissi. "Seni anlıyorum." diyen hiçbir insan olmadı şimdiye kadar bana, fakat artık beni anlayan bir kitap ve ölmüş bile olsa bir insan olduğunu biliyorum. Stefan Zweig
Amok KoşucusuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021134,9bin okunma