2022 12. kitabı
Kitabımız Ay Işığı Sokağı hikayesiyle birlikte içerisinde 5 hikayeyi barındırıyor. İlk hikayemiz Fransa'nın liman kısmında trenini kaçıran karakterimizin duyduğu bir şarkıyı takip etmesiyle başlıyor. Bir diğer hikayemiz ise patronuna kölece bir bağlılık kurup kendi gözünde tanrısallaştıran bir hizmetçiyi, üçüncü hikayemiz ise İspanya ile Fransa arasında savaşta yaralanan ve tanımadığı, yabancı olduğu bu vahşi topraklarda hayatta kalmaya çalışan bir Fransız subayı, dördüncü hikaye bir anda denizde bulunan firari Rus askerini, ve son hikayemiz ise 21 yaşında olmasına rağmen hala liseden mezun olamamış avare bir gencin öğretmeninin otoresine karşı çıkıp isyan etmesiyle başlıyor. Hikayelerin hepsi basit ve sade gibi gözükse de olay akışı ve betimlemeler derinlemesine yapılmış. Öykülerin tamamı insanın insanlıktan çıkıp en uç noktalara sürükleyen deneyimlerin hikayesini anlatıyor. Fakat benim en çok etkilendiğim "Leporella" adlı patronuna kölece bir ilgi gösteren hizmetçinin hikayesi oldu. Herkese iyi okumalar.
Ay Işığı SokağıStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202181,9bin okunma