Puan vermedi·134 syf.····Okunma: 05 Ekim 2022 17:16 Yasaklı kitap dendiğinde ilk akla gelenlerden Asılacak Kadın. Beni çok rahatsız edeceğini bildiğimden uzun zamandır okumaktan kaçtığım, sürekli ertelediğim bir kitap.
Kitap üç bölümden oluşuyor. İlk bölümü ezen Faik İrfan Elverir'in, ikinci bölüm ezilen Melek'in ve üçüncü bölüm kurtarıcı Yalçın'ın bakış açısıyla okuyoruz. İlk iki bölüm bilinç akışı tekniğiyle yazılmış fakat zorlayan bir okuma değil.
En kısa haliyle, yargıcın zihninden nefret ettim. Çok hastalıklı, tiksindirici bir düşünce yapısına sahip. Eğer bu yalnızca kurgulanmış bir kitap olsaydı, gerçek bir olay anlatılmasaydı ve onlarca yıla rağmen biz hala yerimizde sayıyor olmasaydık belki de bu denli öfke dolu olmazdım. Yok yok ben yine de nefret ederdim. Ama ne yazık ki bu anlatılanlar o denli tanıdık ki... Şu kitabı alıp bir akşam haberinde yeni olmuş bir olay gibi konuşsalar ya da Müge Anlı'da konuşulsa hiç kimse şaşırmaz.
Melek, zavallı Melek... İçim acıdı, kalbim sızladı resmen. Bu ülkede kadın olmanın ne demek olduğunu yalnızca kadınlar anlıyor ne yazık ki. Onun yaşadıklarını burada anlatmaya gücüm yok. Hayatım boyunca unutmayacağım seni Melek. Tıpkı Münevver Karabulut, Özgecan Aslan ve diğer yitip giden canlar gibi seni de hep hatırlayacağım.
Ve Yalçın. Kurtarıcı mı yoksa tam aksi mi? Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz.
Kitap uzun süre yasaklıymış sebebi de kitabın "yalnızca cinsel tahrik amacıyla" yazıldığı kararı. Tamamen saçmalık. Eğer bir Allah'ın kulu bu kitabı okuyup tahrik oluyorsa, kendisi pis ve ahlaksız bir sapıktan başka bir şey değildir.
Kendi adıma senden özür dilerim Melek. Biz maalesef hala senin gibi pırlantaları koruyamıyoruz. Hala bu ülkede senden onlarcası var. Belki artık idam yok ama farklı şekillerde katledilen Melekler hala var, hem de herkesin ahlak bekçisi kesildiği bu ülkede.
Umut dolu yarınlar dilemek istiyorum fakat artık ben de pek inanmıyorum.