2022 46. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2022 13:37
Kitabın yazıldığı yıldan günümüze yaklaşık 128 yıl geçmiş. Fransa’da yazılan kitap aslında daha çok ülkede gençlere yön göstermek üzerine yazılmış, bilimsel olarak insan beyni ve psikolojisini anlatan bir üsluba sahip. Yılına bakmayın eğer bilimsel bir kitap okumayı seviyorsanız ve alışıksanız çok ağır gelmeyecektir. Eser Jules Payot’un. Ben biraz içeriğini merak ettiğim için aldım ancak okurken bugün hala tartıştığımız “İnsan değişir mi?” ya da “Karakter varoluştan mı gelir?” gibi temel sorulardan daha komplike toplumsal sorunları da içeren bir konu yelpazesine sahip. Günümüzde yetişen neslin mutlaka okuması gereken bir yapıt olduğunu düşünüyorum. Genellemiyorum ancak bir çok genç arkadaşımızın zorluklar karşında, iş hayatında yaşanan kaos karşısında ya da zaman planlaması, çalışma motivasyonları hakkında çözemedikleri problemlere tamamen olmasa da bir yol göstereceğini düşünüyorum. En azından bazı arkadaşlarımızın antidepresan kullanımı, psikolog ihtiyacı ya da intihar meylini azaltabilecektir. Tabii konuyu günümüz gençliğiyle sınırlandırmak yanlış olur ancak onlar için bir şeyleri düzeltmek yaşlılara göre daha kolay olacaktır. Kitap 191 sayfa ve son çevirileri günümüz türkçesine çok yakın. Belki kelime dağarcığınızda olmayan 50 – 60 kelimeyi kitapta görebilirsiniz. Ama küçük bir sözlük yardımıyla halledilebilir. Bir sonraki kitapta görüşmek üzere
Felsefe-Düşünce
İrade TerbiyesiJules Payot · Gönül Yayınları · 202038,5bin okunma