·691 syf.····Okunma: 12 Ekim 2022 17:55 Serinin 8. kitabı bitti nihayet... Altı ve yedinci kitapların durağanlığı-yer yer sıkıcılığı- bu kitapta son bulmuş. Sayfaların nasıl aktığını anlamadım desem yeridir. Karakterler farklılıklarına rağmen Tarmon Gai'don yaklaşırken orta noktaları bulmak adına daha pozitif bir çaba içindeler. Egwene'in Siuan'ın ve Gareth Bryne'in desteği ile geldiği nokta umut verici. Ve tüm gelgitleri içinde Rand çoğu kişiye anlaşılmaz gelse de verdiği mücadele takdire şayan...
Bu kitabın en sinir olduğum karakteri her zamanki gibi Nynaeve idi. Bir karakter bu kadar mı itici, boş egolu olur... Lan ile evlendi, biraz kendine gelir derken bu defa da sunumcu yeni gelin havalarındaki halleri beni benden aldı. :) Gözlerim Mat'i aramadı desem yalan olur.
Bundan önceki 7 kitapta her son bir final havasındayken bu kitabın heyecan doruktayken bitmiş olması da süpriz oldu... Bıraksam mı, ara mı versem derken yeni kitaba geçmek için sabırsızlandığımı fark ettim ama ayda bir kitap olarak belirlediğim plana devam etmek en iyisi sanırım.
Kitabın sonuna eklenen sözlük için de emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Kim ve ya bu neydi sorusu aklıma takıldıkça sondaki sözlükten istifade ediyorum.
Zaman çarkı dönmeye, çark bildiği gibi dokumaya devam ediyor velhasıl.