ERDEM YILI 10/10
2022 45. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2022 09:24
Kadınları tamamıyla ötekileştirmeye ve baskılamaya çalışan bir toplum. Kadınların sihirli olduğu öğretiliyor. Erkekleri baştan çıkarabilecek kadar güçlü oldukları. Kadınlığa geçiş dönemlerinde tenlerinde çok güçlü afrodizyak barındırdıklarını. Bu yüzden de on altı yaşına gelen kızları kasabadan sürüp yaban hayatına atıyorlar. Çünkü erdem yılı kızlarının, yaban hayatta geçirilen zorlu bir yılın sonunda sihirlerini ormana bırakıp arındıklarını düşünüyorlar. Ama bu sürecin sonunda her kız eve dönmeyi başaramıyor. Dönmeyi başaranların bazıları da tek parça halinde değil. Distopik türde olan bu kitap, bir erdem yılı kızı olan Tierney in en başından beri erdem yılının foyasını ortaya çıkarmaya çalışmasını ve diğer erdem yılı kızlarıyla beraber yaban hayattaki yaşam mücadelesini anlatıyor. Bu mücadele zaten başlı başına zorken bir de kızların peşinde onları öldürüp para kazanmak isteyen bir grup kaçakçı bulunuyor. Üstüne üstlük beklenmedik bir şekilde naif bir aşk hikayesi de peydah olunca ortaya oldukça sarsıcı bir roman çıkıyor. Kitabın ilk yüz sayfa kadar biraz monoton ve yavaş ilerlediğini düşünüyorum. Ama sonrasında olaylar ilerledikçe oldukça akıcı bir hal almaya başlıyor. Açıkçası ana fikir ve kurgu beni fazlasıyla büyüledi oldukça etkilendim.
Erdem YılıKim Liggett · Yabancı Yayınları · 20211,711 okunma