Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 20 Ekim 2022 03:59 Demir Ökçe, kapitalizmin toplum üzerindeki etkisini ve sosyalizmle olan savaşını bana göre baş karakter olan Avis Everhard tarafından anlatılıyor. Yazar, günümüzde de devam eden sınıfsal tabaka arasındaki uçurumu çok güzel bir şekilde anlatıyor. Kitaba ilk başladığınızda Ernest Everhard kitabın başkahramanı gibi gelebilir size ama aslında öyle değil. Avis Everhard (anlatıcımız) üst tabakada yer alıyor. Ernest ile tanıştıktan sonra alt tabakayla ilgili yaşananları öğrendiğinde kendini sorgulamaya başlıyor. Avis gerçekleri öğrenmek için çeşitli yollar arıyor ve gerçeği gördüğünde alt sınıf ve üst sınıfın çatışmasına şahit oluyoruz.
Kapitalizm ve sosyalizm çatışmasıda diyebiliriz. Kapitalizmin yönettiği toplumda insan emeğinin nasıl hiçe sayıldığını, işçinin hiçbir değeri olmadığını açıkça görüyoruz. Maalesef günümüzde de böyle.
Ernest karakteri davetlere katılıyor ve oradaki insanlarla tartışma gerçekleştiriyor. Söylediği her söze karşılık karşı sınıfın cevap verememesi bana biraz abartı geldi. Tüm gücü Ernest’e vererek gerçeklikten biraz uzaklaştığını düşünsemde kitabı okumak bilgilendiriciydi.
Okumak için okursanız pek seveceğinizi düşünmüyorum. Sindire sindire , düşünerek ve anlam çıkararak okumanızı tavsiye ederim.