okudumbitti
Merhabalar Bugün sizlere Leyla Şeker 'in moderatörlüğünde okuduğumuz Şaban Alıyev 'tan çıkan değerli yazarımız Murat DURMAZ 'in kaleme aldığı #sürgünmrt adlı bir kitap ile geldim
Yazarın daha önce #yarımkalanbirkitap adlı kitabını okumuştum. Onun kurgusunu da beğenmiştim. Ancak bu kitap kadar beni etkilediğini söyleyemeyeceğim Murat Bey'in ikinci kitabında kaleminin daha bir oturduğunu ileriki dönemlerde harika kurgulardan oluşan kitapların bizi beklediğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim Gelelim kitap ile ilgili görüşlerimi
Kitabımızın isminden de anlaşılacağı gibi bir #sürgün hikayesini konu alır. İran'dan Türkiye'ye doğru uzanan mecburi bir sürgün hikayesi.. Sara, annesi Amira'yı polislerin elinden kurtarmak için onlara ateş eder. Bu olaydan sonra hem Amira'nın hem de Sara'nın ölüm emri verilmiştir. Amira maalesef idam sehpasından kurtulamaz Ancak Sara için bir umut vardır Sara'nın dedesi Arash ve Faraz'a Sara'yı Bulgaristan'a kaçırmaları için teslim eder Yol o kadar tehlikeli ve meşakkatli geçer ki bu bölümleri okurken tehlikeyi ve sıkıntıları iliklerime kadar hissettim Türkiye yakınlarına geldiklerinde ise Arash, Sara'yı koruma uğruna canından olur Faraz ise yakalanır Sara, bu olaydan sonra kendini başka bir yolculukta buluverir Baran, Sara'yı alıp o tehlikeden kurtarmıştır Arash kimdir? Sara'yı neden canı pahasını korumuştur? Baran'ın bu hikayedeki rolü nedir? Sara'nın sonu ne olmuştur? Hepsi ve daha fazlası kitabın sonunda saklı?
Son zamanlarda okuyup beğendiğim beni etkileyen kitaplardan biriydi Yazarın sade ve akıcı üslubu, kitabın su gibi okunmasını sağlıyor İran'daki kadınlara yapılan acımasız muameleleri okurken kanım dondu O bölgedeki kadınların çektiği sıkıntılara şahit olmak isteyen kitap dostlarıma şiddetle tavsiye edeceğim bir kitaptır
"Sadece benim yaşadıklarımı yaşayanlara sürgün denir zannediyordum, insan sadece ülkeden ülkeye ya da şehirden şehire sürgün edilir diye biliyordum ben. Oysa kadınların birçoğu, önce babaevinde, sonra koca evinde kendi içlerinde acıya da sürgün ediliyormuş..."
#kitaponerisi #leylanınkitapütopyası