“ 20 Nisan 1889’da, Avusturya Braunau’da doğdu. Babası bir gümrük memuruydu. Linz’de ortaöğrenimi gördü. Sorumsuz ve tembel bir öğrenci olması nedeniyle okuldan diploma alamadan ayrıldı. Resim, tarih ve müzik ile ilgileniyordu. Mimar ve ressam olmak en büyük hayaliydi. İki kez katıldığı Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavlarında başarısız oldu. Bu durum sonrası ailesi ve arkadaşlarından kopuk bir yaşam sürdü. Birlikte yaşadığı Eva Braun’la birlikte intihar etti, cesetleri SS’ler tarafından yakıldı.”
Benim için uzun soluklu bir okuma oldu. Epeydir bekletiyordum ve on gün gibi bir zaman diliminde sindire sindire okumayı bitirmiş bulunuyorum. Hitler Kavgam kitabını 9 ay mahkûm edildiği Landsberg’de yazmıştır. İki ciltten oluşan eserin ilk bölümü Hitler’in ailesi, gençliği, yaşamı ve dönemin getirilerini araştırarak fikirlerinin oluşumu şeklindedir. İkinci cildi ise tam anlamıyla düşüncelerini faaliyete geçiren Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi kurarak o dönemin yönetimini eleştirerek sınıf çıkarlarını savunmak, milliyetçi ideolojiyi benimsetmektir. Sanayi, ticaret, zanaat ve tarımla ilgilenen halkın daha rahat bir ortamda yaşamını sürdürmesi gerektiğine inanırken yönetimin Yahudi asıllı kişilerin yüksek rütbelerde görev alması halkın gözünü bir şekilde boyamasına karşın Alman ırkının üstünlüğünü kabul ettirmek ve bu ırkın yönetilmeyen yöneten olduğuna dikkat çekmektedir. Zekiliği ve hitabeti sayesinde bulundukları koşulların sorumluluğunu Yahudiler’e, sosyal demokratlara, komünistlere ve diğer ülkelerin halklarına yükleyerek milli beraberlik adı altında ırkçı bir şekilde propaganda yürütür. Kitleleri bu sayede peşinden sürüklemiş olması kaçınılmazdır elbette. Kitabı okurken ikilemde kaldığım yerler epey çoktu. Bu kadar zeki oluşunu keşke farklı bir şekilde değerlendirseydi. Alman ırkının üstünlüğü gözünü kör ruhunu yok ederken Yahudiler’e karşı duyduğu nefretin sonucu maalesef ki ortada. Milyonlarca canın yok olmasına sebep olmak;sözün bittiği yer benim için:((
Bu dönem hakkında epey kitap okumuş olmama rağmen Hitler’in yazdığı bu kitabı okumak isterseniz sakin bir zaman ayırın derim. Kitap bir iki bölümle anlatılacak gibi değil. Altını çizdiğim cümlelerden bir kitap daha çıkar eminim. İlk kez öğrendiğim aynı anneden doğma kız kardeşi Angela Raubal’ın kızı Geli’ye duyduğu yakınlık dayısının (Hitler) kıskançlığına ve baskılarına karşılık intihar edişi:((“ Beceri ve yetenek eğitimin bir ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani bu Tanrı’nın bir lütfudur” demiş olsa bile benim için masum canlara kıyan bir çocuk katilidir:((