Bu kitap yine sosyal medyadaki bazı kişiler tarafından çok abartılıp çok övülmüş ama içi klişelerle dolu, yazarın hikayenin arkasına ağır bir travma koyup ana karakterin aptalca davranışlarını travmayla affettirdiği bir hikaye. Klişe kitapları çok aşırı olmadıkları sürece seviyorum aslında. Ama bu kitap çok saçmaydı. Yazım dili aşırı basitti. Yazar yazarken sadece yazmış yani. Ve kitabın hiçbir öğretici özelliği, romantik yanı falan da yoktu. Ayrıca hikaye bana çok rahatsız edici geldi. Eğer kaliteli romantizm ve güzel işlenmiş bir hikaye arıyorsanız bu kitap kesinlikle size göre değil.
Kitabı yarım bıraktım ama okuduğum kısma kadar olanları ve neden yarım bıraktığımı anlatacağım. Öncellikle kitabın başında bizi bir uyarı karşılıyor. Kitabın içinde aldatma ve fazla yaş farkı vardır diye. Yaş farkı beni fazla rahatsız eden bir şey değil ama ikisinin de reşit olup bir istismar olmaması durumunda. Aldatma ise kesinlikle bir kitapta en sevmediğim şey. Ama insanlar bu kitabı o kadar övdü ki okumadan duramadım. Kitapta ana karakterler Salem ve Thayer. Tabi birde Salemin erkek arkadaşı Caleb var. Thayer Salemin evlerinin yanına taşındıktan sonra Salem önce Thayerin yakışıklılığından etkilenir ve ona bir anda aşık oluverir. Ama Salemin erkek arkadaşı vardır ve Salem bu durumda kendini çok kötü hisseder vah vah. Ama şansa bakın Thayer evlenip boşanmış ve bir çocuğu olan bir adam ve Thayer le eski eşi lisede aşık olup evlenmişler. Salem bunu öğrenince hemen durumu kendisiyle bağdaştırıyor. Ve kendisini çok seven her konuda ona destek olan bir çocuğu aldatıyor. Tabi Allahtan bu aldatma bütün kitap boyunca gerçekleşmiyor Salem Calebi aldattıktan hemen sonra ondan ayrılıyor (yaptığı tek mantıklı hareket). Thayer’e gelirse 30 yaşında bir adam. Komşusu olan 18 yaşındaki kız ona aşık olunca hemen karşılık veriyor ama yazar linçlenmemek için şöyle bir diyalog yazmış; “Henüz çok küçüksün Salem ne istediğinden emin misin bla bla.”
Salem de travma yaşadığı için yaşına göre olgun! “18 yaşında olabilirim ama ne istediğimi biliyorum.” diyince. Thayer ve Salem artık daha çok yatma odaklı bir ilişkiye başlıyorlar. Ay az kalsın unutacaktım Thayer Salem sabah koşarken başına bir şey gelmesin diye evine spor salonu kuruyor ne kadar romantik. Peki Thayerin çocuğu nerde? Thayerin çocuğu Salem Thayere rahat gelebilsin diye yazılmış. Salem Forresta bakıcılık yapmaya başlıyor ve Forrest Salemi çok seviyor. Babası ve bakıcılarıyla gece geç saatlere kadar film izliyorlar. Ama Salem ve Thayer evdeyken Forrest hep annesinde oluyor şansa bakın. Sadece arada ayıp olmasın diye yazar Thayere Forresttan söz ettirmiş.
Bana göre çok gereksiz bir kitaptı hiçbir olay örgüsü yok. Karakterlerin sevilecek yanları da yok 30 yaşındaki bir adam 20 yaşında gibi anlatılıp 18 yaşındaki kızla ilişkisi romantize edilmiş ve bomboş bir kitap olmasın diye araya bir travma sıkıştırılmış. En sondaki olayı merak etmediğim için de kitabı yarıda bıraktım. Bana göre bomboş bir kitaptı