Valeria ve Nick artık okuldakilerin onlara zorbalık etmesinden bıkmıştı, bu yüzden kızımız onlara kim kötü davrandıysa bir Nefret Listesi adını verdiği ölümcül listesini oluşturmaya başladı. İlk zamanlar kendine saklasa da Nick ile paylaşınca işin rengi bambaşka bir hal aldı.
Ansızın Nick okula getirdiği silahla listedeki tüm isimleri öldürmeye başladığında Valeria durdurmak istese bile başaramadı. Aksine o da artık o kurbanlardan biri haline geldi. Nick ise nihayetinde kendini vurduğunda Valeria için kabus henüz yeni başlamış oldu. Kim haklı diye sormak istiyorsunuz, Nick mi Valeria mı yoksa okuldakiler mi?
Kitap boyu Valeria'ya üzülememek elinizde olmuyor. Çünkü o okula döndüğünde Nick'den bir miras kaldı. Tüm okul Valeria'ya nefret besliyor. Peki ya kızımızın ailesi? Sizce ne kadar yardımcı olabildiler?
Yıllar önce Amerika'da gerçekleşmiş olan bir olay geldi aklıma. 1999 yılında Columbine Lisesindeki onikinci sınıf öğrencilerinden iki kişi kendi okullarındaki 12 kişiyi öldürmüştü. Tıpkı o olayı okuduğum zamanki gibi kitaptaki kurgu beni etkiledi.
Bu türü sevenlere özellikle tavsiyemdir.
#nefretlistesi #jenniferbrown #yabancıyayınları