Bir varmış bir yokmuş
2022 36. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2022 19:11
Meryem Nart Bir Varmış Bir Yokmuş Meryem Nart'ın okuduğum ilk kitabı oldu “Bir Varmış Bir Yokmuş” Elif küçükken Giray sayesinde kanser olduğunu öğrenmiş ve ailesi ile beraber yurt dışına tedavi olmaya gitmiştir. Tam yedi yıl boyunca tedavi görmesine rağmen kurtulamadığı hastalıktan sonra kurtulma umudunu kaybetmiş ve Türkiye'ye çocukluğundan beri aşık olduğu, sayesinde hayata bağlandığı, onun haberi olmasa da sürekli ne yaptığını bildiği Giray'ın yanına gitmek ister ve ailesi ile birlikte Türkiye'ye döner. Giray kızlardan uzak duran, soğuk bir çocuktur. Küçükken bir kız çocuğuna zarar vermiştir ve o kız gitmiş geri gelmemiştir, bu yüzden psikolojik olarak hala sorunlar yaşamaktadır. Giray tekrar hayatına giren Elif’ın o küçük kız olduğunu bilmeden o kıza aşık olur ve beklenmedik olaylar gelişir. Bazı diyaloglarda tebessüm edeceğiniz ama genel olarak sizi duygulandıran bir kızın ölüme yürüyüş hikayesi. Bir kızın aşkından vazgeçişinin ve hayatla mücadelesinin hikayesi. Beni etkileyen ve çok beğendiğim bir kitap oldu, ayrıca içinde geçen şarkılar ve Freud sözleri kitabın daha da güzel olmasını sağlamış. "Bir gün dönüp geçmişe baktığınızda, mücadelelerle geçen yılların hayatınızın en güzel yılları olduğunu fark edeceksiniz." (Sigmund Freud)
Bir Varmış Bir YokmuşMeryem Nart · Ephesus Yayınları · 2018533 okunma