Yazarın kalemini anlatmaya kelimeler yetersiz kalır bence. Şiirsel ve esprili bir üslubu var. Kitabın akışı o kadar etkileyici ki, olaylar arasında yer verdiği anlatımlarda bazen bir sureyle, bazen şiirsel anlatımlarla ve genellikle de bilmediğim ve sayesinde öğrendiğim kelime hazinesiyle eğlenceli bir okuma oldu benim için. Yazarımıza @_vildancetin_ bu güzel kitabı için çok teşekkür ederim.
Hikayemizi anlatırken aslında #Ses ‘in önemine vurgu yapılıyor.
. Sesinden sedasından tanıyordu insanlar birbirini
. Sesine geliyorlardı insanlar birbirlerinin
. Seslerini özlüyor, seslerinden nefret ediyor, sesleriyle hayatı yaşanır veyahut yaşanmaz kılıyorlardı birbirleri için.
Kitabımız Selin’in penceresinden yaşadıklarını, çevresini, hesaplaşmalarını bize anlatıyor.
Selin yirmi yaşında, İstanbul’da üniversite okuyan bir geç kız. Ailesi ise Antalya’da yaşıyor. En yakın arkadaşı olan Ayşegül ile birlikte gittikleri bir eğlencede evli olan Hakan’a aşık olur. Hakan o geceye eşi Yeşim’le katılmasına rağmen gözlerini Selin’den alamaz. Gel zaman, git zaman bir ilişkileri başlar. Selin artık resmen Hakan’ın metresi olmuştur. Okurken, “Eşini aldatan bir adam seni niye aldatmasın? Yapma Selin!” deyip durdum. Zeki bir kız da ama nedense tamamen kör olmuştur. Selin, Hakan eşinin yanındayken duyduğu kıskançlıktan dolayı Gece adını verdiği bir erkekle tanışmasını ve yaşadıklarını arkadaşı Ayşegül’le paylaşır ama kadınların en büyük rakibinin yine başka bir kadın olduğunu zamanla anlayacaktır. Gece de ayrı ve uzun bir hikaye. Bu arada ağır bir hastalığı olduğunu çocuklarından saklayan Selin’in annesi hayatını kaybeder. Bir süreliğine Antalya’ya giden Selin dönünce neler yaşayacaktır? Annesinin bıraktığı mektupta hayatını sarsacak gerçekler nelerdir? Bu kitapta yaşanılanları sayfalarca anlatsam bitmez.
Keyifli okumalar…