2022 66. kitabı
Doktor Serra Menekay kaleminden #KıvılcımdanAleve ülkemizdeki Kuvayı Milliye hareketini anlattığı eseridir. Ödemişli olan yazar, büyüdüğü topraklardaki kahramanlık destanını kendi kalemiyle bizlere aktarıyor. Kurtuluş Savaşı, işgaller bilmediğimiz şeyler değil. İlkokuldan beri okuyoruz. Ama hep sıkıcı ve ezber bilgilerle tarihten soğutup, geçmişimizi öğrenmemizi ve ders almamızı engelleyen yöntemlerle... Yazar ilk önce bölgenin coğrafi, ekonomik gibi çeşitli özelliklerini anlatıyor bizlere. Bölgeyi tanımak, tarihteki olayları anlamak için kilit nokta olabiliyor. Yer yer fotoğraflarda eklenmiş. Sonrasında ise çöküşün sebeplerine ve o döneme değiniyor. Bu şekilde aşama aşama kurtuluşa gidiyoruz. Kuvayi Milliye ruhunu hissediyoruz okurken. Yine ve yine kahraman vatandaşlarımıza, askerlerimize dua etmeden duramıyorsunuz. Minnetle ve saygıyla anıyoruz hepsini kitap vesilesiyle bir kez daha. Ayrıca kitabın gelirleri de “Tohumluk Vakfına” devredilmiş. Böyle bir kitabı okumak büyük mutluluk verdi. Bir kadın gözünden tarih kitabı okumak benim için değişik bir deneyim oldu. Tarih kitaplarını okumakta zorlananlara güzel bir seçim olacaktır.
Tarih
Kıvılcımdan AleveSerra Menekay · Galeati Yayıncılık · 201920 okunma