Hayatım bir Ferdi Tayfur şarkısı olsaydı kesinlikle bu olurdu dediğim tek bir şarkı yok. Ama birini seçmek zorunda olsaydım:
Durun ümitlerim etmeyin duruuuun!!
Bu şarkı çaldığı an kadere talihe darılıyorum tabir buysa. Bu kitabı evvelce yarım bırakmıştım. Çok büyük ihtimalle de bir daha okumayacaktım. Büyük hata olurdu; çünkü güzel kitap. Senaryo içinde senaryo. Kesinlikle bir ara aşırı kaptırdım bunu iyi hatırlıyorum. Neredeyse sınava geç kalacaktım. Bu benim için yeter. Neyse ki "yarım bırakmak mı asla!" tarafım harekete geçti. Hâlâ yaşayan bir efsaneyken okumak istedim. Gidince kıymete binecek bir ses değil çünkü. Heeey! Kimin önce gideceğini tabii ki Allah bilir. Öyle bir şey değil söylediğim.
Çok vefalı değilim. Ama öyle büyük vefasız da değilim. Buna canlı cansız herkesi, her şeyi dahil edebilirim. Benim olan güzeldir, benim sevdiğim en güzelidir. Yani. Ferdi Tayfur güzel söyler dedimse bunu kimse değiştiremez. Bunu mu dinliyorsun diyenlere kalpten "gülümsüyorum". Büyük eksiktesiniz gençlik ve benim elimden bir şey gelmez. Neyse. Çok severim çünkü benim ergenliğimdir en başta. Ezberime geçen ilk şarkı onun yaktı benisidir. Sonraki. Dön artık dön. Bunları unutmam mümkün değil çünkü yazarak ezberledim. Biliyorum inanılmaz. Bi 6. Sınıf öğrencisi neden Ferdi Tayfur şarkısı ezberler. Onu söylemem. O kadar da değil. Teybe koyduğum kasete ambargo koyan ablama inat sevmişimdir. Evdeki imparator sevdasına inat!! İbrâhim Tatlıses müthiş bir ses evet . Kabul. Ama Ferdi TAYFUR başka. Çünkü o benim rağmenlerce "seçtiğimdir." Ben babamın sevdiklerini severim hep. Ama bu sefer ona sevdirdiğime inanıyorum bir şeyi. Gençliğimi veriiiin almayın yıllaaaaaar dediğim zaman içinin erimesini seveyim. Hiç öyle bir şey yok. Ben hep genç kalırım belki bablir.
Onun gibi yapmaya çalıştığın sesinden öperim şimdi. Seni dünyadaki herkesten her şeyden çok seviyorum ve de bana en tatlı ses yine senin sesindir.
youtube.com/watch?v=XWCFmUz...