Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 01 Kasım 2022 23:07 " Kimsenin kimseye ayıracak vakti yok."
" Mutlu olmamız gereken herşeye sahibiz ama mutlu değiliz."
FAHRENHEİT 451- Ray Bradbury
- yayın yılı 1952
** Öncelikle FAHRENHEİT 451' in anlamını açıklayayım: " Kitap kağıtlarının tutuştuğu ısı derecesi."
** Kitap 1952 yılında yazılmış, ancak ben 2022 de okudum ve okurken kitabın günümüz yıllarını yansıttığını gördüm. Kitabı okurken ürperdiğimi hissettim. Neden mi?
# Kitapların yasak olduğu bir dünya düşünün. ( Yasak ki evde kitap bulundurmak, okumak, yorumlamak, düşünmek ve sorgulamak yasak)
# Teknoloji dünyaya nasıl hükmettiğini, herkesin sanal alemde yaşadığını, gerçek hayat ile bağlantılarının koptuğunu, hiçbir duygunun yer almadığı, robotik bir hayat düşünün.
# İnsanların sohbetten uzak sadece TV vs' ye odaklanmış boş hayatlar...
# Peki şimdi günümüz dünyasında farklı olan ne var? Belki kitap yasağı yok ancak ilerleyen yıllarda olmayacağı ne malum..Hepimiz teknolojinin köleleri değil miyiz? Çevrenize bir bakın kim eline bir kitap alıp okuyor, kim gelip bir kitabı size heyecanla anlatıp tavsiye ediyor?
Bunların cevapları sizde...
ALINTILAR:
" Kitaplar aptal, salak olduğunuzu bize hatırlatmak için var."
" Kimsenin kimseye ayıracak vakti yok artık."
"İnsanlar neden insanlara acı vermek istiyor."
"Gözlerini merakla doldur ve sanki on saniye sonra ölecekmiş gibi yaşa."
"...kurtarılma arayışına girme, kendini kurtar, boğulursan da en azından kıyıya doğru gittiğini bilerek ölürsün."