Okunma: 12 Kasım 2022 22:22
Beyaz Diş çocuk romanları kategorisinde geçiyor ama inanın bu romanı yetişkin olarak okuduğunuzda çok daha farklı algılıyorsunuz. Öncelikle ben Beyaz Diş’i 1997 baskısı Cem Yayınevinden okudum. Ve kitap orijinal baskının yarısından başlıyor. Yani kitabı satın almayı düşünüyorsanız mutlaka İş Bankası yayınlarından alın. Piyasa da benimki gibi mağarada Beyaz Diş’in doğumu ile başlayan çok sayıda basım var. Bir kez daha kitap satın alırken neden yayınevi ve çevirmen önemli bir anlıyoruz . Romanlarda birçok kişi ile empati kurduk ama Jack London o kadar muhtesem anlatmış ki, bir kurtla empati kurabiliyorsunuz. Beyaz Diş hayatının başlarında hem sahiplerinden hemde diğer köpeklerden gördüğü kötü davranışlar, eziyet ve dayaklar yüzünden saldırgan, sevgisiz ve nefret dolu bir kurda dönüşüyor. Ta ki son sahibi Scott’tan büyük bir sevgi ve sabır görene kadar. Sevginin iyileştirici gücü daha iyi anlatılamazdı. Beyaz Diş’in pes etmezliği , mücadeleyi bırakmaması, olgunlaşmasının büyük acılar ve felaketlerden geçmesi , London’ın kendi hayat hikayesine de çok benziyor. Ortaokul seviyesinde çocuklar mutlaka okumalı ama asıl bizler tekrar dönüp bu kitabı okumalıyız. Çok beğendiğim bir kitap oldu.
Roman
Beyaz DişJack London · Cem Yayınevi · 201095,6bin okunma