·176 syf.····Okunma: 20 Kasım 2022 16:43 Tamamen tesadüf eseri sosyal medyada denk gelip aldığım bir kitap, yazarı konusunda hiçbir fikrim yoktu. "Köle ticareti yapılan yıllarda gemilerden denize atılan Afrikalı kadınlardan doğan talihsiz nesiller, okyanusun derinliklerinde yeni, büyülü bir hayat kurar." cümlesi kitabı okuma sebebim oldu. Bu nasıl bir konu diye düşünmüştüm. Ayrıca yazarın bu kitabı bir şarkıdan yola çıkıp yazdığını okuduğumda daha da etkilendim. Bu kitap kesinlikle beni çok etkileyecek dedim. Ama öyle olmadı maalesef. Kötü değildi ama hayalimdeki fantastik hikaye, belki de distopya okuma hayali yarıda kaldı. Wajinru halkını okurken su aygırları gibi olduklarını hayal ettim. Halkın bir tarihçisi var ve geçmişi bir yük gibi üzerinde taşıyor. Neden bu yükü tek taşımak zorunda olduğu konusunda açıklama yok kitapta. Kitap sadece tarihçi üzerinden anlatılıyor diğer Wajinru halkı ile bağ kuramıyorsunuz. Sadece bir bölümde birkaç isim geçiyor ancak kim olduklarını bilmediğinizden herhangi bir aidiyet hissetmiyorsunuz. Clipping isimli grubun the deep şarkısından esinlenilerek yazılmış kitap. Kitap bitince şarkıyı da dinledim. Şarkıya dair de bir aidiyet hissettirmedi bana. Kötü kurgulanmış bir fantastik öykü diyebiliriz.