RUHUMUZ ve RUH HALİMİZ …
“Verdiğiniz en önemli karar, iyi bir ruh hali içinde olmaktır." 💫💫 💫 “Ruhunuza hakim olun, onu temizleyin, her suç içeren düşünceyi kendinizden uzaklaştırın. Bilin ki Tanrı'ya kötüler iyi hizmet edemez. İnanın ki o, övgülerin ve ödüllerin cezbettiği zayıf ölümlülere benzemez. Onu sadece erdem cezbeder. İşte her ahlakın ve her dinin özü budur.” ( Voltaire )
··2 alıntı·
Gnosei Seauton
Voltaire ‘den; 💫 “Kader kabullenenleri yönlendirir, direnenleri sürükler.” 💫 “Ben sadece kendi zayıflığımı biliyorum, diğerlerinin güçleri hakkında en ufak bir fikrim yok.” 💫 “İnsan zeka karşısında eğilir ama şefkat karşısında diz çöker.” 💫 “Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.” 💫 “Bir gün her şeyin daha iyi olacağını düşünmek, umudumuz; bu gün her şeyin iyi olduğunu düşünmek, yanılgımızdır.” .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı: “Yoksulluk ayıp değil, bir gerçek.Ama sefilllik, sayın bayım, sefilllik yüz karasıdır. Yoksullukta yaratılıştan gelen soylu duygularınızı koruyabilirsiniz, sefilllikte ise asla! Sefil bir kimseyi insanlar aralarından uzaklaştırmak için sopa kullanmazlar, süpürgeyle süpürürler.” ( Suç ve Ceza ; 1000K’den)
Gnosei Seauton
Voltaire ‘e ait alıntılar o kadar harika ki… Harika bulduklarımdan bazılarını yorum alanına ekleyeceğim.
Gnosei Seauton
Doğum gününde Voltaire ‘e saygılarımızla… .