Puan vermedi·424 syf.··Beğendi
· Kitabın konusu adından anlaşılacağı gibi, gurur ve önyargı üzerine 1800'lü yılların İngiltere'sinde geçmektedir. Kitap orta sınıf bir aile olan Bennet ailesinin yaşamlarını ve hikayesini anlatmaktadır. Bennet ailesinin beş kız çocuğu vardır, kızlarını zengin ve soylu erkeklerle evlendirme derdinde olan anne, kendini bu olayların dışında tutan kendisini kütüphanesine kapatan baba ve bu aileden olan karakterleri birbirinden farklı beş kız kardeş etrafında dönüyor. Kitap ismini, beş kız kardeşten biri olan Elizabeth'in önyargısına ve oldukça zengin bir aileden olan Darcy'nin gururuna rağmen aralarında oluşan aşk hikayesinden alıyor.
Kitap, Bay ve Bayan Bennet’e komşu olan köşkün zengin bir bey tarafından kiralanmasının diyalogları ile başlıyor. Bayan Bennet, kızlarının mutluluğu için onların zengin birisi ile evlenmesini istediğinden kızlarından birini köşkü kiralayan beyefendi ile baş göz etme derdinde.
Baş karakterimiz Elizabeth kardeşlerinden ve annesinden çok farklı; evlenmek için aşkı bulmayı bekliyor. Nefret ettiği adamı zamanla sevmeye başlayan Elizabeth’in ve onların çatışmalarıyla ilerleyen aşklarının hikayesi. Elizabeth'in ilk zamanlarda nefret ettiği Darcy'e zamanla ön yargılarının yıkılışını, bu nefretin tutkulu bir aşka dönüşünü, Darcy gibi kibirli ve gururlu bir adamın aşk karşısında bu duygularının kabuk değiştirip aşka teslim oluşunu okuyoruz kitapta.
Adının hakkını veren ve para için değil aşk için evliliği savunan yapıt. Başlarda fazla isimden dolayı takip etmesi zor olsa da sürükleyici ilerliyor, beklenmedik gelişmeler oluyor. Yormayan, konusu itibariyle de güzel hisler barındıran bir eser.
İyi okumalar kitap avcıları :)