Merhaba öncelikle ilk defa bir kitap yorumu yapacağım bu yüzden çok heyecanlıyım. Onun dışında bir hatam olursa kusuruma bakmayın.
Öncelikle bu kitabı ilk çıktığı zamanlarda almak istemiştim. Çok merak etmiştim çünkü o zamanlar bu tarz kitaplara aşıktım. Oku oku yine oku çok oku, derdim hep kendime.
Bir türlü de babama söyleyemiyordum alsın diye. Çünkü daha geçenleyin aldırmıştım kitaplar. Sonra bir gün havadan sudan konuşurken babam kitabı sipariş etti. Otur otur bekliyorum kitabı, çok heyecanlıyım. Arkadaşlarıma anlatıyorum çok mutluyum.
Kitap geldi, hemen bitirdim. Su gibi aktı, gitti. Çok harika bir kitaptı benim için. İlk defa bu tarz romantik katagorisinde, KARANTİNA serisinden sonra bana dokunan kitaptı, o zamanlar...
Kitaptaki tüm karakterler bana öyle dokundu ki, hep onlar sanki hayatımın tam içindeymiş gibi hissettim. Ah Ada'm ah... Varis'im... Ama en çokta Reha ve Çisem'di kitap benim için. Çünkü Reha hep aradığım erkekti gerçek hayatta. Kitap okuyan, zeki, yakışıklı Çisem ise sanki ben kitap olsaydım tam o olurdum gibi. Kişiliğimiz her şeyimiz aynı. Piyano çalması, ailesine çalması, piyano derslerinin olması, Alper ile arasındaki ilişkiler... Daha çok erkeklerin oynadığı PlayStation oyunları... Her şeyimizin onunla tıpatıp aynı olduğunu düşünüyorum. Çok seviyorum gerçekten hepsini.
Okuduğum zaman tam olarak ne hissettiğimi hatırlamıyorum ama gerçekten çok mutluydum. Her şeyi onlarla birlikte beraber yaşıyordum. Ada ile de çok benziyoruz aslında. Şu yönden; çiçek sevgisi... Bitki ansiklopedisinin olması, bitkilerle çok ilgilenmesi, onları sevmesi, bahçesinin olması... Çiçekleri çok severim. Her çeşidini. İlk Ada'yı okuduğum zaman çok sevmiştim onu. Hâlâ da severim tabii.
Şu anda elimde o kitapla yazıyorum buraya.
Kitabın ilk sayfasında Nietzsche'nin bir sözü vardı: "Unutan iyileşir."
Bu söz üzerinde o kadar düşünmüştüm ki. Niye katılmıyor Ada bu söze. Bence unutan iyileşir. Sonra bu kitabın serisini okudum ve sonrasında tekrar bu sayfayı okudum. Bu kitapta unutanın iyileşmeyeceğini söyledi bana. Unutan iyileşmez. Unutan alışır. -bana göre - Bu kitap bana bunu gösterdi. Çok güzeldi hepinize tavsiye ederim. Özellikle benim gibi gençlere. Sadece bunu okuma şansına sahip olduğum için mutluyum çünkü benim okuma sevgimi arttırdı.
Tavsiye ederim buraya kadar güzel vakitinizi ayırıp beni okuduğunuz için teşekkürler:) Hepinize iyi günler dilerim:))