·319 syf.··Beğendi
···Okunma: 23 Kasım 2022 13:13 Öldükten sonra Cennet/cehenneme gideceğiz ya da yok olacağız dışında farklı bir şeyler okumam gereken sıkıntılı bir dönem geçiriyordum.
Bu uğurda üç kitap okuduktan sonra sayın Ruhselman ve bu efsanevi kitabından haberim oldu.
Bu kitabı 'efsanevi' olarak tanımladım çünkü, iddialara göre bu kitap 50'li yıllarda derlenmesi tamamlandıktan sonra , 'insanların henüz bu bilgilere hazır olmadığı' gerekçesiyle bir kasaya kitleniyor ve 2010'lu yıllarda yani yazıldığı tarihten 60 yıl sonra basılıyor ve piyasaya veriliyor.
Bu hikayeyi duyduktan sonra bu kitabı mutlaka edinmeli ve okumalıyım diye düşünürken annemin kütüphanesinde bu isimde bir kitabın olduğunu anımsadım. Kütüphaneyi her incelediğimde gözüme çarpıyordu ama isminden dolayı dinci tayfalardan 'nurcu'ların bir kitabı olduğu peşin hükmüne varıyordum ve hiç elime almaya tenezzül dahi etmemiştim.
En başta kitabı okuma isteğimin nedeninden bahsetmiştim, sadece bu konuda bir geri bildirimde bulunmam gerekirse, bu kitabın bu konuda beni tatmin ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu demek değildir ki, ben bu kitaba inandım ve evrendeki muallakta kalan bir çok konunun sırrına erdim. Hayır, sadece böyle bir okuma yapma ihtiyacım vardı ve bu ihtiyacımı gidermiş oldum.
Biraz da kitabın kendinden bahsedelim ki, 'kitap incelemesi' olmuş olsun;
Dr Bedri Ruhselman'ın 'Ruhçuluk' da denen, daha modern ifadesiyle 'Spiritüalizm'in Türkiyedeki en büyük ismi olarak, 'Önder' adını verdiği 'öte alem'in yüksek dereceli bir varlığından, yapılan celseler vasıtasıyla edindiği bilgileri derlediği bir kitaptır bu.
Bu kitapta anlatılan 'ilahi nizam' benim şimdiye kadar duyduğum ve okuduğum , dini ve felsefi anlatıların hepsinden daha akla yatkın ve adil. Dünyada yaşarken gözüme batan , anlam veremediğim her şeye açıklama getirmiş sanki yazar, gercekten çok ilginç.
Dünyadaki insanlar arasındaki farklı idrak seviyelerini, insan bedeni ve ruh ilişkisini, nefsaniyet ve vicdan dualitesi içerisinde gerçekleşen ruhların tekamül mücadelesini, tekamülün sonunda erişilen yarı-süptil alemi ve sonrasını, dünya - öte alem - ilahi zamanlarının kıyaslanmasını, bilinç - bilinç altı ve bilinç üstü arasındaki ilişkileri ve benzeri bir çok konuyu okudukça zihnimde yanan bir çok soru işaretinin söndüğünü hissettim, sanki tüm taşlar yerine oturmuş gibi geldi bir an için.
Sırf bu bir anlık yalancı tatmin için bile bu kitap okumaya değer.