Kendini Bilmek, Anlamak ve Mutluluk
Astrolojinin en sevdiğim tanımlarından bir tanesi, onun insanın kendini bilme ve anlama sanatı olması. (….) Kendini bilmek ve tanımak önce beden seviyesinde başlayan, zihin seviyesinde pekiştirilen, ruh seviyesinde deneyimlenen bir yolculuk. Ruhumuzun ne istediğinden haberdar olmamak, tüm hayat yolculuğunu yarı kapasiteyle sürdürmeye benzer. (……) Bu yüzden bu hayatta gerçek mutluluğa ulaşmak, ruhun yolculuğunu ve bu hayatta deneyimlemek istediği alanları bulmakla başlar. Yani önce kendimizi bulmakla. (…..) Hepimizin yolları bambaşka, bu hayata başka türlü deneyimler yaşamak için geldik. (…….) Aynı deneyimleri paylaşmak üzere gelmediğimiz gibi aynı ihtiyaçlara da sahip olamayız ve olmamalıyız. Bir kez bunu keşfettiğimizde sıradan olanı ve bize dayatılanı yırtıp içinden geçtiğimizde insan olmanın tadına varacağız. (…..) Kime sorsan herkes hayatından şikayetçi. Aynı şekilde davranarak farklı sonuçlar yaratmayı mucizevi bir şekilde bekliyoruz. Halbuki kendimizi düzeltmeye başladığımızda, ruhumuzla uygun frekansta titreştiğimizde, hayatın ve ruhun amaçlarını birleştirdiğimizde, zorlu zamanların geçici olduğunu gördüğümüzde sorunlarımızın ne kadar basit olduğunu görebiliriz. (Sf. 76-78-79-80)
Sayfa 78 - İnkılâp Kitap Evi, 2019, Hazırlayan: Kalust Şalcıoğlu, ASTROLOJİ ve MUTLULUK; Hande Kazanova·Kitabı okudu
Önce Kendini Bil