2017 7. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2017 01:02
Daha önce post-modern bir roman olan Penelopiad'ı okuduktan uzun yıllar sonra Atwood'un yakın zamanda yayınlanmaya başlayan dizi uyarlamasından önce kitabını okumaya karar verdim. Damızlık Kızın Öyküsü kesinlikle çok etkileyici bir distopya. İnsanı içten içe yıkan, olabileceklerin gerçekleşmesi ihtimalinin çok da uzak ya da distopik şeyler olmadığını gösteren kendisiyle çelişen bir distopik roman. Romanın sonunda aniden değişen şaşırtıcı anlatım dili olayları çok daha gerçekçi ve çarpıcı bir hale sokuyor. Atwood'un kelimelerle oynayışı, eril dilin dışına çıkma denemeleri mutlaka ki İngilizce aslında okusaydım çok daha etki edebilirdi. Yine de Türkçe çevirisine rağmen insanın zekasıyla nasıl oynadığını, yaptığı derin göndermelerin bir kısmını anlamak bile büyük bir keyif. İçerisinde fazlasıyla metinlerarası göndermeler var, bu anlamda okuması çok kolay değil. Ama genelinde anlatılan hikayenin etkileyici örgüsü sayesinde bu okumaları yapmadan da anlatılanı kolaylıkla alabilirsiniz. Atwood kesinlikle çok çok iyi bir yazar. Kitaplığınızdan bir şekilde yolu geçmeli. Keyifli okumalar, OB.
Damızlık Kızın ÖyküsüMargaret Atwood · Doğan Kitap · 201914,7bin okunma