Puan vermedi·544 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Kasım 2022 01:24 Polisiye içinde aşk, aşk içinde polisiye...
Nora Roberts:
Elenor Marie Robertson, 10 Ekim 1950 doğumlu 72 yaşında Amerikalı ünlü aşk ve macera romanı yazarı. 210'dan fazla romanı bulunuyor, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca JD Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm serileri -In Death- adında polisiye aşk romanları da var.
210'dan fazla kitabı olmasına rağmen çok azı ülkemizde yayınlanmış. Nehri Ağzı hariç hepsi Epsilon Yayınevi tarafından, Nehrin Ağzı Kelebek yayınevi tarafından basılmış.
Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle söylemiştir:
"İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikayeler beni cezbetmiştir. Eğer hikayelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir."
YÜZLEŞME
Polisiye içinde aşk, aşk içinde polisiye gibi bir kitap. Esas kızımız Phoebe, polis departmanında intihar ve rehine olaylarında arabulucu olarak çalışmakta. İntihar edenleri vazgeçirip rehine alanları rehineleri bırakmaları ve teslim olmalarını konuşarak ikna etmekte. Başarılı bir kariyeri var.
Öte yandan işindeki başarıya rağmen, geçmişten gelen travmalarıyla, annesinin başına gelenler evliliğinde çocuk sahibi olduktan sonra kocasının onu terk etmesi, ister istemez ilişkilerinde mesafeli olmasına ve aşka kuşkuyla bakmasına sebep oluyor.
Duncan, Esas oğlumuz, barmenlik ve taksi şoförlüğü yaptığı sırada altılı bira alırken aldığı piyango biletiyle yüz otuz sekiz milyon dolar kazanmış yakışıklı ve şanslı bir adam. Phoebe'yi ilk gördüğü andan itibaren büyük bir tutkuyla aşık oluyor.
Polisiye olaylar ve aşk ile harmanlanan kitabın ilk bölümleri kahramanlarımızın başından geçenleri anlamamız ve onları tanımamızla geçiyor. Kitabın ortaları biraz sıkıcı gibi geldi bana. Sanırım buna olayların günlere yayılması olabilir. En iyi kurgular bildiğiniz gibi zamanı kısa süren bir gece, bir gün bilemedin en fazla bir haftada biten eserler. Uzun süren zamana yayılmış kitaplar biraz sıkıyor.
Yine de kitabın sonlarından hemen önce tempo yükseliyor hareket artıyor. sonları iyiydi.
Keyifli Okumalar...