2022 50. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2022 00:00
Məsudə Cabbar... böyük məyusluqla başladığım yazıçı. Kitabı sadəcə tövsiyə üzrə oxumaq istəmişdim, hətta müəllifin digər əsərlərini də böyük sevinclə alıb toplamışam. Sevərək başlaya bilmədim, hətta kitabı bir ara yarıda saxladım. Bəlkə də bu bir növ mentalitet cəhətdən məndə formalaşmış önyargı idi. Amma yaxşı ki, ikinci dəfə kitabı əlimə almağı bacardım. Fərqli həyat hekayəsi idi mənim üçün. İlk başda bəyənmədiyim kitabı adının mənasında yatan incəlikləri oxudugum zaman daha yaxşı anladım... "Xoşbəxtliyə çatanda əldə qalanlar"- "Xoşbəxtlik deyə xəyal etdikləri o xülyaya çatsalar əllərində heç nəyin qalmadığını anlayacaqlarını və bunun üçün heç vaxt bir-birlərini bağışlamayacaqlarını dəqiq bilirdi..." Kahira-fərqli həyat tərzi, yaşamı, düşüncələri, mentalları olan gənc bir qızdır. Daim azadlıqdan bəhs edən Kahira bir şeyi dərk etmir. "Coğrafiya kaderdir" misali... Digər ailəsinin seçimi üzrə qurban olmuş baş obraz Anar barədə sadəcə bir cümlə deyə bilərəm. Hansı ki, ümumən əsər barədə sona kimi üzərində dayandığım cümlədir. Altını çizərək deyirəm, heç bir halda xəyanətin əfvi yoxdur.
Xoşbəxtliyə Çatanda Əldə QalanlarMəsudə Cabbar · 2018263 okunma