Beyaz Pantolon
2021 13. kitabı
Merhabalar, bugün üç yıl önce okuduğum "Beyaz Pantolon" adlı kitapla geldim.Büyük usta Yaşar Kemal'in bu kitabı "Sarı Sıcak" kitabının içinde yer alan öykülerden biri aslında. Bağımsız bir şekilde tek başına basılmış. Sedat Girgin'in özel çizimleriyle (ki onlara ayrıca bayıldım) daha da sevilesi bir hale getirilmiş. Yine çok güzel, yine tadından yenmeyecek bir öykü. Öykümüzün nerede geçtiğini söylememe gerek yok. Tahmin ediyorsunuzdur zaten :)) Evet Çukurova... Yetim Mustafa'nın, her gün hayalini kurduğu, beyaz bir pantolonu alabilmek uğruna, nasıl tuğla ocağında çalıştığını ve sonrasında başından geçen olayları anlatıyor kısaca kitap :( Zavallı Mustafa öyle bir çalışıyor, oralarda kendini öyle bir helâk ediyor ki "Yavrum gel, ben sana ne renk istiyorsan pantolon alırım, sen yeter ki kendini yorma" diyesiniz geliyor bazen. Çok kısa sürede bitirebileceğiniz, Anadolu insanının yoksulluğunu, yaşadığı haksızlıklar karşısındaki çaresizliğini dibine kadar hissettiren bu güzel eseri herkese tavsiye ederim.
Öykü
Beyaz PantolonYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20161,117 okunma