·192 syf.····Okunma: 04 Aralık 2022 00:27 Müthiş Psikoloji'nin yayınlamış olduğu güzel ve öğretici bir kitap. İçeriğinde psikolojik baskıya maruz kalıyor musunuz? bundan söz ediliyor. Aşk ilişkileriniz, arkadaş ilişkileriniz, ailenizin tutumu nasıl? Bunların cevabını bu kitaptaki metodları düşünerek ve uygulayarak anlayabiliriz. Ancak bu kitaptaki metodlar uygulama üzerine değil sadece manipülasyona uğrayıp uğramadığımızı anlamak. Genel olarak karşımızdaki insanın bize bilerek veya bilmeyerek uyguladığı psikolojik manipülasyon insanı nasıl yıkıma götürüyor onu anlıyoruz. Anlatılan öykülerde bunu destekliyor. Gaslighting, Love Bombing, Ghosting, Mobbing gibi psikolojide literatüre geçmiş psikolojik işkence yöntemlerini öğreniyoruz. Öncelikle okurken önceki ilişkilerimde sıklıkla bunu yaşadığımı farkettim. Yani sizinde şu anki veya önceki ilişkilerinizde manipülasyona uğradığınızı anladıysanız bunun sizinle ilgili olmadığını bilmeniz gerekir. Ve o kişiden kesin adımlarla uzaklaşıp kapıları kapatmak gerekiyor. Herkese iyi okumalar.