Genç kız kalbi ya da tüm kadınların kalbi de diyebiliriz:)
2022 47. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2022 18:16
Mehmet Rauf'un okumuş olduğum ilk eseri.Son dönemde biraz da Türk klasiklerine ağırlık vermek istediğim için Mehmet Rauf merak ettiğim yazarlar arasında yerini aldı. Kitapla ilgili düşüncelerime nerden başlasam bilmemekle birlikte kitabın en şaşırtıcı noktasının son sayfalarda olduğunu söyleyebilirim . Romanımızın erkek karakteri olan Behiç bana " Hadi canım sende mi ?" gibi bir şaşkınlık va hayal kırıklığı yaşattı. Bir an kendimi Pervin 'in yerine koyup haklısın demek istedim..Oysa ki gerçek aşkı bulup tüm saflığı ve hissiyatı ile kendini ona saklamış ve beklemişti tam da herşey güzel gidiyorken bu son hiç olmamalı ve biz okuyucular umudumuzu koruyabilmeliydik. Kitapla ilgili çok detaya girip merak duygusunu öldürmek istemediğim için kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Mehmet Rauf 'un yazım biçimine gelecek olursak İstanbul Türkçesi ile yazılmış dil olarak gayet akıcı ,okurken bile bir şiir okuyormuş hissi veren bir kitap. Türk toplumunu, erkek ve kadın dünyasını,bugün bile hala değişmeyen kadına bakış açısını çok iyi bir şekilde yansıtmış.
Genç Kız KalbiMehmet Rauf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202310,1bin okunma