Bir dönem çok popüler olmasına rağmen sonrasında bu popülerliğini kaybetmiş bir serinin ilk kitabı. Ben yeni okuma fırsatı buldum ve neden eski popüleritesini kaybetti pek anlam veremedim. Çünkü ben büyük bir heyecanla okudum.
Ana karakterimiz Anna, babasıyla birlikte bir çiftlik evinde yaşıyor. Ancak bu evin bodrum katında kimsenin bilmediği bir labaratuvar var ve burada 4 tane genç adam tutuluyor. Onlara ilaçlar verilerek üstlerinde testler yapılıyor. 5 yıldır burada tutulan gençlerle babası ilgileniyor. Ama Anna bu çocuklarla arkadaş olmuş ve doğru olmadığını bilmesine rağmen onlarla vakit geçirmeyi çok seviyor. Özellikle de Sam ile. Çünkü onunla diğerlerinden daha farklı bir ilişkileri var ve ondan hoşlanıyor. Çocukların orada ne için tutulduğunu ve bu projenin tam olarak ne olduğunu bilmemesine rağmen sorgulamasına izin yok. Bir gün projenin başındaki adamlar çocukları oradan götürmek için eve geldiklerinde ortalık karışıyor ve Anna kendini çocuklarla birlikte Şube dedikleri örgütten kaçarken buluyor. Bu kaçış sürecinde de projenin arkasındaki gerçekleri öğreniyor.
Uzun zamandır bu kadar heyecan dolu bir kitap okumamıştım galiba. O yüzden çok iyi geldi ve bayıldım kitaba. Bilim kurgu türünde bir seri ve aşırı akıcı bir dille yazılmış. Özellikle Sam ile aralarındaki ilişki beni bitirdi. İlk kitap olduğu için aralarında çok bir gelişme yaşanmasa da devamında olacağını bilmek bile beni tatmin ediyor. Üstelik her bölümde yeni bir gizemin çözülmesi karakterlerle birlikte beni de şaşkınlığa uğrattı. Müthiş sürükleyici bir kitap. Bilim kurgu seven dostlarım kaçırmayın.