Günaydın!
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu sabahlar, kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum.
Pek çoğumuzun öğrencilik yıllarında okuduğu çocuk klasiklerinden biri. Ben daha önce okumamıştım. Benim için bu yaşımda bile çok hüzünlü bir hikâye
Oliver Twist doğduğu gün annesini kaybeden, babasının ise kim olduğu bilinmeyen bir çocuk. Zor şartlarda oradan oraya sürüklenerek büyüyen kimsesiz bir çocuktur. Bir kurumdan diğerine, oradan bir ailenin yanına, sonrasında sokak çetesinin eline düşecek kadar zorlu bir süreç. Zaman zaman iyi insanlar ile de yolu kesişse de yine bir talihsizlik yaşamıştır.
Bir gün onun da talihi döner. Esasında soylu bir ailenin çocuğu ve mirası olduğu öğrenilir. Kendisini seven insanlar ile bir hayata başlar
Takvimler hangi tarihî gösterirse göstersin, soylu ya da halktan ebeveynlerin çocuğu olsa da annesiz babasız olmak her zaman çok zordur.
Bir çocuğun bu zorlu yaşam mücadelesini okudum. Sizler de okuyunuz.