Alaz kitabının yorumuyla sizlerleyim. Alaz'ın çocukluğundan itibaren yaşadığı acı tatlı hatıralara yolculuk ediyoruz. Bir çocuğun yaşam mücadelesi gözler önüne seriliyor. Alaz'ın tek başına hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Tabii bir de gel gitleriyle meşhur Nazan ile yaşadığı fırtınalı aşk hikayesine tanıklık ediyoruz.
Alaz kitabından bahsedecek olursam; Babası ünlü bir kalp cerrahı ,annesi Fatma Hanım ise ev hanımıydı. Görücü usulü evlenmişlerdi. Ancak Alaz'ın babası hem eşine hem de çocuklarına karşı hep mesafeli davrandı durdu. Fatma Hanım ise eşinin bu hallerine çocukları için yıllarca katlandı. Bir akşam Fatma Hanım kapıyı çarptığı gibi evden çıkıp gitti, bir daha da evine ve çocuklarına geri dönmedi. Alaz ve ağabeyi Altan babalarıyla başbaşa kaldı. Sonrasında Alaz'ı nasıl bir hayat bekliyor?
Alaz ailesiyle ilgili yaşadığı bu problemi kimseyle paylaşmadı. Ta ki üniversite de Esin ile yeniden karşılaşınca kadar. Esin, Alaz'ın babasının bir aile dostunun kızıydı. Üniversite de başlayan dostluk zamanla aşka ve evliliğe dogru ilerledi. Alaz'ın yaşadığı olaylar onun hayatını çok zorlasa da eğitim hayatında başarılı bir öğrenciydi. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar
#kitapyorumu #okudumbitti #kitapalıntıları #arkakapak #erdeminkitapligi #kefset #kesfetteyiz #ALAZ #gizemakgül #kırmızıbalonyayınevi #sayfa112