Şubat 2022
Kırmızı Balon Yayınları

2022 30. kitabı
Okunma: 29 Mart 2022 00:55
Çok değerli bir arkadaşımın eşine ait bir kitap. Açıkçası biraz ön yargıyla başladım. Ama okudukça beni içine aldı. Kitap bizden birini anlatır gibi yazılmış. Karşımda ki kişinin yaşadıklarını, düşündüklerini sanki gerçek hayatta yaşıyormuş gibi okudum. Yazım dili cidden yormuyor. Zaten bir çırpıda okudum. Biraz acı dolu. Kitapla kalın...
2023 2. kitabı
• Eğitimci yazar Gizem Akgül’ün kaleme aldığı ilk eseri, edebiyat dünyasının kapılarını Alaz ile aralıyor. Başta ailesini ve en yakınlarını kaybetmiş biri için en acı gerçek nedir? İnsan kendini nasıl gerçekleştirir? Acıların ve kaybedişlerin sonunda mutluluk gelecek mi? Sorularına cevap oluyor. • Hukuk fakültesini kazanan Alaz’ın, Esin’le şekillenen hayatı hiç beklenmedik bir sonla bitiyor. AKGÜL, sizleri merak dolu kurgusunun içine çekiyor. • Değerli hocamızın , duygu yüklü kitabını çok beğenerek tüm okurlara tavsiyemdir. • Herkese iyi okumalar diliyorum..!
2022 59. kitabı
Bugün sizlere Alaz’cığımla eşlik edeceğim. Öyle bir hayat bekliyor ki onu, bütün kapılar sürekli yüzüne kapanıyor. Tam diyoruz bu sefer mutlu olacak hayat ona ummadığı şekilde sırtını dönüyor. Alazın; çocukluğuna, aile hayatına, ailesinin dağılışına, gelişim çağına, hayatının dönüm noktasına başlı başına her bir anına şahit oldum. Bir karakterde olsa o kadar içimi ısıttı ki, o kadar doğru o kadar dürüst o kadar samimi şekilde kaleme alınmış ki benim için her zaman kalbimde yer edinecek. Kitapta aldığım en güzel ders ise aldığım her kararı sorgulayacağım, doğrumu ve yanlışımı bulmaya çalışacağım. Kitabın en çok sevdiğim noktası o güzelim dostluklar oldu.️ Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen, sanki yüzlerce kitap yazmış gibi bir anlatımı vardı. Mükemmelleşitirilmiş…. Kısaca konusundan bahsedeyim Alaz, Annesi, babası ve abisi ile hayat sürmektedir. Kitabımızın başlarında çok küçük yaşlardan başlayan bir anlatım var. Babasının annesini aldatması ile, annesi intihar etmiş abisi de babasını öldürünce hapse girmiştir. Alaz küçük yaşta yalnız kalmış dedesi ve halası sahip çıkmıştır. Lise zamanına geldiğinde halası ile birlikte onun eşi ve kuzenleri ile hayat sürmektedir ama bu beraberlik kuzeni ile bir gün doğum günü partisine gittiğinde son bulmuştur. İzin almadıkları İçin evden çıkarlar ve sonuçları çok ağır olur. O gün Alaz evden ayrılır. Partide tanıştığı nazan’ın teklifini kabul ederek tanıştığı yeni arkadaşları ile aynı evde yaşamaya başlar. Hem çalışır hem okur. Nazan’la ilişkiye başlayan Alaz bir gün terk edilir. Üniversite sınavını kazanıp şehri terk ederek Ankara ya gelir bura da eski aile dostlarının kızı Esin ile karşılaşır aklı hâlâ nazan da kalır. Ama bir süre sonra esin le bir yol çizer.
2022 20. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2022 00:22
Eğitimci yazar Gizem Akgül'ün ilk eseri Alaz romanını baştan sona kadar severek okudum. Tertemiz, akıcı ve sade diliyle kitabın nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile Sonu istemedigim bir şekilde bitse bile içimizi acıtan eserlere de alışmak lazımmış. Eserin sonunda; "Acı insanı küçük ya da büyük olsun her türlü olgunluğa eriştiriyor." bunu öğreniyorsunuz. Alaz henüz 15 yaşında çok mutlu ve saygın bir ailenin içinde yaşadığını düşünürken annesinin vefatı üzerine dünyası başına yıkılır. Abisi Altan'ın annesinin vefatı ile aynı gün yaptığı bir hata yüzünden bütün ailesini kaybeder. Küçük ama dünyanin bütün yükünü omuzlarında taşıyan bir çocuk. Geleceği için çırpınan, büyüyen büyüdükçe hayatın kolay olmadığını öğrenen Alaz. Eser hakkında çok fazla detay vermek istemiyorum. Küçük bir çocuğun hayatın bütün acılarını, kaybedişlerini ve yaptığı hataları okuyarak öğrenmelisiniz. Hayatınız için birer ders ve tavsiye niteliğinde bir eser. Yazarın kalemi ile mutlaka tanışmalısınız.
2022 74. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2022 19:49
Esas oğlumuz Alaz mutlu görünen ama mutsuz bir ailede dünyaya geliyor. Babaları ayrı bir alemdeyken annesi, abisi ve kendisi başka bir alemde huzur ve mutluluk içinde hayatlarını normal bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar. Taki annesi babasının ihanetini öğrenip kendini öldürene kadar. Tam annenin yokluğunu kaldıramadan birde abisinin babasını öldüresiyle işler iyice sarpa sarıyor. Bundan sonrası Alaz için hüzün, hayata tutunma çabası.. Önce halasının yanına taşınıyor ama burdada işler istediği gibi gitmiyor. Çünkü aklı kabul etmesede o evde yabancı olduğunu kalbi biliyor. Bir gece arkadaşının partisinde tanıştığı Nazan'ın teklifiyle hem hayatı değişiyor hemde hedefi... Gerçektende başta dedigim gibi kurgu o kadar iyiydiki bitmesin istedim. Hızlı gelişen olaylar dışında sevmediğim hiçbir kısmı olmadı. Baştan sona bir çok duyguyu bana yaşattı diyebilirim. Bir çok yerinde gözyaşlarıma hakim olamadığımı da burdan itiraf etmiş olayım. Velhasıl kelam ben bu kısa ama etkisi büyük kitabı gerçekten sevdim.
Alaz
Puan vermedi·112 syf.·
2023 47. kitabı
çok kısa olan bu kitap bir oturuşta okunup bitirecek nitelikte. Konusuna gelecek olursam Her şey beş kızı ve bir oğlu olan ailenin oğullarını görücü usulü ile evlendirmesiyle başlıyor . Çok ünlü olan kalp cerrahı olan bu oğul ,babasının isteğiyle evlenir ve iki tane oğulları olur. Mutlu mesut hayat yaşarlarken , her şey tepetaklak olur ve yaşam mücadelesi başlar onlar için . Altan ve Alaz iki erkek kardeş bir gece yarısı şok bir haberle neye uğradıklarını anlayamazlar ve hayatları yokuş aşağı doğru kayıp gider . Çok detay vermek istemiyorum okuyacak olanlar için spoiler olmasın . Kendi yorumuma gelecek olursam , kitap çok yarım kalmış gibi ,konular güzel ama eksik anlatılmış gibi geldi bana okurken . Biraz daha konuları destekleyip ayrıntılı yazılsa şahane olurdu benim fikrimce . Bir solukta bir sürü sene geçirdim ve o zamanların bitiminde oluşan duygusallık ortamını daha detaylı okumak isterdim , diyebilirim . Keyifli okumalar diliyorum .
Kitap yorumum
2022 139. kitabı
Alaz kitabının yorumuyla sizlerleyim. Alaz'ın çocukluğundan itibaren yaşadığı acı tatlı hatıralara yolculuk ediyoruz. Bir çocuğun yaşam mücadelesi gözler önüne seriliyor. Alaz'ın tek başına hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Tabii bir de gel gitleriyle meşhur Nazan ile yaşadığı fırtınalı aşk hikayesine tanıklık ediyoruz. Alaz kitabından bahsedecek olursam; Babası ünlü bir kalp cerrahı ,annesi Fatma Hanım ise ev hanımıydı. Görücü usulü evlenmişlerdi. Ancak Alaz'ın babası hem eşine hem de çocuklarına karşı hep mesafeli davrandı durdu. Fatma Hanım ise eşinin bu hallerine çocukları için yıllarca katlandı. Bir akşam Fatma Hanım kapıyı çarptığı gibi evden çıkıp gitti, bir daha da evine ve çocuklarına geri dönmedi. Alaz ve ağabeyi Altan babalarıyla başbaşa kaldı. Sonrasında Alaz'ı nasıl bir hayat bekliyor? Alaz ailesiyle ilgili yaşadığı bu problemi kimseyle paylaşmadı. Ta ki üniversite de Esin ile yeniden karşılaşınca kadar. Esin, Alaz'ın babasının bir aile dostunun kızıydı. Üniversite de başlayan dostluk zamanla aşka ve evliliğe dogru ilerledi. Alaz'ın yaşadığı olaylar onun hayatını çok zorlasa da eğitim hayatında başarılı bir öğrenciydi. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar #kitapyorumu #okudumbitti #kitapalıntıları #arkakapak #erdeminkitapligi #kefset #kesfetteyiz #ALAZ #gizemakgül #kırmızıbalonyayınevi #sayfa112
2022 48. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2022 23:37
Bir insan ömrüne kaç hayat sığar? Annesi, babası, abisi Altan ve evin küçüğü Alaz... Çok mutlu bir hayatları olmasa da, abisi ve annesine çok düşkündür Alaz. 15 yaşındayken, babasının ihanetine dayanamayan annesi intihar eder. Abisi Altan, annesinin ölümünden babasını suçlayıp, babasını öldürür. Alaz bir anda tek başına kalmıştır. Alaz, yaşadıkları ile başa çıkabilmek için kendisini tamamen derslerine verir. Amacı hukuk fakültesine girmektir. Bundan sonra hayat Alaz' a ne gibi sürprizler hazırlamaktadır? ...Yüreğim sıkışıyordu. Tüm bunları yapmış olduğuma inanamıyordum. İçimdeki çığlığı bastırabilmek için durmadan koşmak istiyordum. Sonsuza kadar koşmak... Aylardır kendime bile itiraf edemediğim düşünceler bu geceyle patlak vermişti. Onlarla mutluydum ama hep yabancıydım. Bir türlü kendimi bu eve ait hissedemedim. Eğitimci yazar Gizem Akgül’ün tertemiz Türkçesi ile kaleme aldığı eseri, edebiyat dünyasının kapılarını Alaz ile aralıyor. Başta ailesini ve en yakınlarını kaybetmiş biri için en acı gerçek nedir? İnsan kendini nasıl gerçekleştirir? Acıların ve kaybedişlerin sonunda mutluluk gelecek mi? "Çocuklarımıza maddi mirastan çok manevi miras bırakmanın önemine inananlardanım." Gizem AKGÜL İnanıyorum ki; çocuklarınız sizinle gurur duyuyordur ve duyacaklardır Gizem Hocam. Kaleminize, yüreğinize sağlık. Kaleminiz daim, yolunuz açık, okurunuz bol olsun. Çok teşekkür ederim. @analikizli.kitap ve @ikraaokur eşliğinde Kırmızı Balon YayıneviKırmızı Balon Yayınevi nden çıkan @gizemceritakgul kaleminden #Alaz kitabını okuduk.
2022 291. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2022 18:31
Siz daha doğmamışken verilen #yanlışbir #karar hayatınız boyunca sizinle gelebilir mi? Gelir elbette. En azından Alaz için böyle oldu. Alaz‘ın babası başarılı bir #cerrah olduğunda kendi hayatına kendisi yön vermek istedi ama #otori̇ter babasına hayır demek ne mümkündü.Babasının uygun gördüğü bir kızla evlendi el mahkûm. Sevdi belki karısını ama asla #aşık olmadı.Oysa karısı Fatma çok sevmekle, aşık olmakla kalmayıp, hayatını adamıştı kocasına.İşte Alaz ve Altan bu #mutsuz evliliğin meyvesi iki kardeş. Alaz daha küçük ama farkında aslında bazı şeylerin. Abisi Altan ise asi bir delikanlı.Her şey Alaz’ın annesi Fatma hanımın bir #mektup bırakarak intihar etmesi ile başlıyor.Ve arkasından Altan hapse giriyor. Hayda ne yazıyordu mektupta acaba?🫣Altan niye hapse girdi ki? Benim yorumlarımdan merakta kalmaya alışkınsınızŞimdi yine bu kadın, okuyun ve öğrenin diyecek, dediniz değil mi? Yok ya almayın günahımıOkumaya devam edin lütfen.️Alaz’ın annesi Fatma hanım bıraktığı mektupta eşinin onu aldattığını yazarak intihar ediyor arkadaşlar. Altan da bu hırsla babasını öldürüyor ve hapse giriyor. Olan bizim Alaz’a oluyor. Hem anasız hem babasız hem abisiz bir başına kalıyor.Halası sahip çıkıyor Alaz’a ama hala evi benzer mi hiç ana evine?İşte bundan sonra Alaz için hayat #dikyokuşlu bolca engebeli bir hal alıyor. Evet işte şimdi merak etme zamanı? Alaz acaba hayatla nasıl baş ediyor?Karşısına kimler çıkıyor? Bu insanlar yaralarını mı sarıyor yoksa yeni yaralar mı açıyorlar Alaz’ın ruhunda? Nazan mesela bakalım siz ne düşüneceksiniz hakkında? Peki ya Esin? Alaz için yeni bir başlangıç noktası mı olacak yoksa..Yani özetle Alaz sizi alacak ve hayatının tüm sahnelerine konuk edecek.Keyifle okuduğum bir kitap oldu sevgili meslektaşım @gizemceritakgul ün Alaz’ı. Ben sadece olayların
ALAZ Gizem AKGÜL
2022 9. kitabı
Bugün okurken çok sevdiğim ve bir o kadar da üzüldüğüm Alaz’ın hayatına konuk oluyoruz hep birlikte. Zor ve sıkıntılı bir hayat geçirmesine rağmen ayakta kalabilmiş ama yaşayamadıkları ya da ileride “keşke” dedikleriyle geçmiş bir ömrün kahramanı Alaz. Daha 15 yaşındayken, babasının ihanetine dayanamayarak intihar eden annesi, annesinin kaybıyla babasını suçlayarak baba katili olan abisi ile Alaz’ın hayatı altüst olmuştur. Anne babası göçüp gitmiş, abisi Altan hapse mahkum olmuş ve Alaz tek başına kalmıştır hayatta. Halasının kol kanat germesiyle, halası ve halasının ailesi ile yaşamaya başlasa da kendisini her zaman fazlalık gibi hissetmiştir Alaz. Yaşadıkları ile baş edebilmenin tek yolu olarakta derslerine sıkı sıkıya bağlanmasının gerektiğini düşünerek hukuk okumayı hedeflemiştir kendisine. Ama işler ters gidince halasının evinden ayrılarak aşık olduğu Nazan aracılığıyla tanıştığı Ahmet ve Onur ile ev arkadaşı olarak yaşamaya başlamıştır. Artık yakınım diyebileceği iki arkadaşından başka kimse yoktur onun için. Nazan’a ise aşıktır ama onun duygularından da emin olamaz hiçbir zaman. Peki; ️ Alaz üniversitede hukuk kazana bildin mi? ️ Nazan ile ilişkileri ilerledi mi? ️ Abisi Altan ile hiç görüştün mü? ️ Halası ile Altan neler yaşadı? Şu an kitabın tamamını anlatmamak için zor tutuyorum kendimi. Çünkü Alaz yaşadıklarıyla içime derinden işledi. Yaşadıklarına çok üzülsemde okurken, kitabım bittiğinde keşke demeyeceğimiz hayat yaşamalıyız diye düşündüm. Tek bir davranış ya da sözün neleri değiştirebileceği ise kitabımız bittiğinde bize kalan duygu. Ama yinede kader denilen bir durum var. Kader işte! Syf: 112
Roman