2022 21. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 00:55
Öncelikle Merhaba. YabancıYabancı çok öncelerden beridir okumak istediğim, her kitapçıda, kitap sitesinde ve dahi sosyal medya mecralarında defaatle gördüğüm biran önce temin edip okumak istediğim bir kitaptı. Uzun zamandan beri de okuma listemde bulunuyordu. Lakin yeni okumak nasip oldu. Kimi kitaplar vardır ya; zamanı gelmeden okur için o kitabı okumak ,hazmetmek nasip olmaz, söz gelimi "Yabancı" da onlardan birisiydi benim için. Kitabın öncelikle belirli bir konusu mevcut değil. Kitabın ilk cümlesi olan "Bu gün anne öldü. Belki de dün, bilmiyorum." Cümlesi inanılmaz bir etkiye sahip kitabı heycanla okumamda. Kitap boyunca yer yer hafsalama alamadığım bir çok kısımlar oldu. Bir insan nasıl olurda bu kadar kayıtsız ve tepkisiz kalabilme kabiliyetine sahip olur diye inanamadım. Kitabı bitirmeme rağmen halende anlamış değilim. Biraz yazarımıza da yer vermek isterim inecelemede. Albert Camus her daim bana çok gizemli bir yazar olarak gelmektedir. Bu okuduğum ilk kitabı oldu. Lakin gerçekten de tasavvur ettiğim kadar gizemli ve esrarengiz bir yazar. 1913 yılında Cezayir'de dünyaya gelmiş. 1957 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen yazarımız birçok kaleme aldığı eseriyle 20. yüzyıl edebiyat ve düşünce dünyasının en önemli adlarından biri kabul edilmiş.1960 yılında ise trafik kazasında yaşamını yitirmiştir. Kitap genel hatlarıyla kesinlikle okunması gereken bir roman. Tek kelimeyle muhteşemdi. Dil yönünden olsun çok sade ve anlaşılırdı. Bir çırpıda okuyup çok zevk alabileceğiniz bir eser. Kati surette okuma listenizde ve kitaplığınızda bulundurmalısınız. Okuyan ve okuyacaklar için keyifli okumalar dilerim... Kitaptan alıntı; Hayır, çıkar yol yoktu, kimse hapisteki akşamların neye benzediğini hayal bile edemezdi.
Roman
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2025137bin okunma
1.143 Gösterim
Camus'nun felsefesini (Absürdizm) daha iyi anlamak için, Sisifos Söyleni'ni de okuyabilirsiniz.
Barış Papağan
Teşekkür ederim tavsiye için
Yarın başlayacağım kitap için böyle güzel bir paylaşıma denk geldiğim için mutlu oldum
Barış Papağan
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende çok mutlu oldum. Şimdiden keyfli okumalar dilerim..☺️🖋️
Tepkisizlik exsiztantializm (var oluşçuluk) in temel özelliğidir. Tepki vermek insanı nesne kılar, diye düşünüp insanın özne kalabilmesi için tepkisiz olması gerekliliğine inanırlar.