2022 133. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2022 21:22
Yazarı, Irvin D. Yalom olan Nietzsche Ağladığında eseri yazarının hayatından izler taşıyan ve gerçek ile kurguyu harmanlayarak biz okurların karşısına çıkaran bir eser. Romanda bir karekter olan Lou Salome’ nin, Arkadaşı Nietzsche’ nin içinde bulunduğu yalnızlığına, hastalığına ve ümitsizliğine tek çare olabilecek olarak düşündüğü zengin ve saygın doktor Josef Breuer,e anlatır. Romanımız bu şekilde başlıyor diyebiliriz. Kitap bizi hayata karşı sorgulayıcı bir bakış açısına, bir çok noktada kendimizle yüzleşmeye yönelten ve bir çok farklı bakış açısı kazanmamızı sağlıyor. Aynı zamanda Nietzsche’yi tanımak isteyenler için de kitap önemli bir kaynak konumunda olduğunu söyleyebilirim. Kitabın içeriğine biraz daha bakacak olursak asıl amacı Nietzsche’yi iyileştirmek olan doktor Breur’un bir noktadan sonra rolleri değişip danışan konumuna geçmesi kitabı daha da ilginç kılıyor. Yani Nietzsche doktor Breur’un doktoru konumuna geçiyor. İkili birbirini tedavi etme aşamasında felsefik ve psikolojik farklı stratejilerle biz okurları harika bir serüvenin içine atıyorlar. Spoiler vermemek adına daha fazla içerikten söz etmek istemiyorum. Kitabın ismine bakıpta anlaşılması ağır bir kitaptır diye düşünmeyin. Okumaya başladığınızda kitabın akıcı, anlaşılır olduğunu anlayacaksınız ve hep merak içinde bir sonraki sayfada karşıma ne çıkacak diye bekleyip kısa sürede bitirebileceğiniz bir eser. Eseri kendim 7 günde bitirdim. Kesinlikle okumanızı öneririm.
İnceleme
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,9bin okunma