···Okunma: 01 Aralık 2022 18:29 Tolstoy'un en merak ettiğim kitabını sonunda okudum. Ne zaman kitaplarını okusam Tolstoy müslüman sanırım diyordum bu kitabından sonra artık sanırım cümlesini çıkardım ve Tolstoy Müslüman diyorum.
Hz. Muhammed Rusya'da basımı yasaklanmıs ve gizlenen bir kitap. Nedeni ise okuyanların ve Tolstoy'u örnek alanların kitleler halinde İslamiyet'i seçme ihtimalinin olmasıdır .Aslında kitaptan ziyade bir risale demek daha doğru. Orjinal adı "Hz. Muhammed'in Kur'an'a Girmemiş Hadisleri" olarak geçiyor. Ama bu isim yanlış nedeni ise Kur'an-ı Kerim Allah'ın sözüdür, Hadis ise Hz. Muhammed'in sözüdür. Dilimize ise bu yüzden Hz. Muhammed olarak çevrildi.
Kitap bir ön söz ile başlıyor. Ön söz de çok güzel bilgiler veriyor. O kısımda bile şaşırdığım bir çok konu oldu. Daha sonra Tolstoy'un risalesi başlıyor oda 6 bölümden oluşuyor. İlk 3.bölüm Türkçe olarak 1.bölüm Hz. Muhammed'in Hadisleri, 2. bölüm Mektuplar 3.bölüm ise Tolstoy'un İtirafları olarak ele alınmış. Kalan 3 bölüm ise kitabın aslı olan Rusça olarak yer alıyor.
Kitap kesinlikle okunmalı bence. Ben en çok itiraflar bölümünü beğendim. O bölümde Tolstoy'un nasıl bir arayış içinde olduğunu okuyoruz. Ben çok etkilendim. Kısa ama çok öz bir kitap olmuş.
Şimdiden okuyacak olan ve okuyanlara keyifli okumalar dilerim...