Dolaptan Temaşa
Kitap "Helva Sohbeti" olarak isimlendirilen akşam sohbetine gitmek için yola çıkan Behram Ağa'nın başından geçen birkaç saatlik gerilim dolu macerasını konu alıyor.
Hikayemiz kısaca, üç akşamcı arkadaşın gidecekleri helva sohbeti öncesinde bir Yahudi meyhanesine akşamlamak için oturmasıyla başlıyor..İçlerinden birisi meze almak için bakkala gidip uzun bir süre geçmesine rağmen gelmeyince bir diğeri de ona bakmak için masadan kalkıyor. Masada tek başına kalan Behram Ağa, ekildiğini anlıyor ve arkadaşlarına daha büyük bir şaka ile karşılık vermek isteyip helva sohbeti yapılan esnafın evine doğru yola koyuluyor.
Yolda yorulan, rakının da etkisiyle nefes nefese kalıp dinlenmek için yaslandığı kapının aniden açılmasıyla kendisini büyük olaylara tanıklık edeceği evin içinde buluyor.
Okuduğumuz süre boyunca gerilim tırmanırken karakterimizin sonunu da merak etmeden duramıyoruz. Günümüz Türkçesine uyarlanan eser gayet akıcı bir üsluba sahip olduğu için okurken çok keyif aldım. Diğer kitabım ise Felatun Bey ile Rakım Efendi kitabı olacak..