Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 14 Aralık 2022 22:40 Aşk romanlarının edebiyatımızdaki en önemli yazarlarından biri olan Mehmet Rauf Ferda-yı Garam (Aşkın Yarını) adlı eserinde de sonu ölümle biten bir aşk hikayesini anlatmıştır. Ferda-yı Garam eserinin Türk Edebiyatındaki yeri sanatçının üslubunu ve duygu dünyasını en güzel şekilde anlatması sebebiyle oldukça önemlidir. Servet-i Fünun'un depresif, karamsa , umutsuz ruh hali kitaba sinmiş, yer yer psikolojik tahlillerde bulunan bir roman. Bu tarz kitap okumayı sevenler için iyi bir kitap.
Gelgelelim romanın konusuna. Kitabımızın kahramanları amca çocukları olan Macit ve Sermet’tir. Macit amcasının kızı olan Sermet’ten nefret etmektedir. Macit eğitim hayatının devamı için amcasının evinde kalmak zorundadır. Romanın başında birbirinden nefret edeni Macit ve Sermet ilerleyen kısımlarda birbirine aşık olmaktadır. Macit ailesinin yanına taşındığı için iki aşık ayrı düşerler. Macit, Sermed’den ayrıldığı için çok üzgündür. Hiç beklemediği bir anda gelen bu ayrılık Macit’in hastalanmasına ve yataklara düşmesine sebep olmuştur. Macit’in tek tesellisi Sermed’in de kendisinin sevmesi ve istediklerinde görüşme imkanına sahip olmalarıdır.Her iki genç de birbirlerini sevseler de yine de aşklarının akıbeti konusunda karamsar fikirlere sahiptirler. İlerleyen zamanlarda aşklarının başlarına bir şey gelebileceği konusunda olumsuz düşüncelere kapılan gençler sandalla denize açıldıkları bir gün intihar ederek bu ıstıraba bir son vermeye karar verirler ve intihar ederek canlarına kıyarlar.