Gönderi

3/10
·208 syf.··
2017 4. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 10 Haziran 2017 06:24
"Tanrı aşkına, lanet olsun." gibi cümleler o kadar sık kullanılmış ki bir yerden sonra yeter artık deyip kitabı bırakmayı düşündüm. Vaktinizi boşa harcamayı düşüyorsanız okuyun tabii. Fazla ağır eleştiri oldu ama bu kitaba kadar okumanız gereken binlerce kitap var.
Edebiyat
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,1bin okunma
·
16 Gösterim
2 Yorum
modern zamanların en önemli eserlerinden biri sayılan bir kitaba bu eleştiriyi kullanılan kelimler üzerinden yapmanız, kitabın içeriği ve ana karakterinin kişiliğini hiç göz önüne almadığınızı gösteriyor. 4 kez okuldan atılmış tam bir " serseri ergen" olan Holden'in başka bir şekilde konuşması, jargonunun kibar olması kitabın tüm gerçekçiliğini yerlebir ederdi. Aynı üslubu Otomatik Portakal'da da görebilirsiniz ama kesinlikle Otomatik Portakal'a kadar okunması gereken kitap sayısı binlerle değil onlarla ölçülebilir. Başlı başına bir şaheser, hem de o jargondan daha kötüsüyle. Çok haksız bir eleştiride bulunduğunuzu düşünüyorum.
gizem
Gönderi Sahibi
Mevzu kesinlikle "Holden kibar konuşsun." değil. Bu eleştiriyi dili bozuk olduğundan dolayı yazmadım. Ki o yüzden yazmış olsaydım haklısınız. Sadece çok fazla ve akışı bozduğunu düşündüğüm iki cümleyi belirttim. Onun dışında siz kitabı şaheser olarak görüyor olabilirsiniz. Eminim mantıklı sebepleriniz vardır. Teşekkür ederim.
İlginç bir inceleme olmuş, şaşırdım ^^
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.