2022 92. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2022 13:09
Finlandiya'nın soğuk ikliminden sesleniyorum size.Buzun eridikten sonra onunla birlikte yok olması için buza koyulan kullanılmayan eşyaların olduğu bir şato dan ulaşıyorum satır aralarınıza... Satırlarda gezerken hava şartının soğukluğu iliklerinizi üşüteceğini belirtmek isterim.Okuma sırasında sorgulamalar yapacağınız bir hikaye sizi bekliyor emin olabilirsiniz. Herkese güven duyarken,inanırken nasıl güvenin yıkıldığını, yolunda giden hayatın nasıl alt üst olduğunu okuyoruz.Hepsi güvenle bağlantılı halbu ki... Koskoca bir şatoda yanlız başına yaşayan kadının yanına gelen misafirleriyle hayatın da ki düzeninin değişmesini,hayatıyla ilgili görmediklerini daha geniş çerçeveden bakmayı öğrenirken hayattan kaçırdıklarını da okuyoruz karakterin. Ve tavşan... Ne anlama gelir...Sakinlik ve dinginliği simgeleyen bu hayvanı çok rahat çizebilirken ve çocukların mektuplarına çok rahat cevap veren yazar,ruh hali bozulup,insanlara karşı güvenini yitirip gerçek yüzlerini gördükten sonra resimleri çizemez mektuplara cevap veremez olur. Psikolojik tahlillerin çok iyi yapıldığı,yalanı,dürüstlüğü,güveni sorgulamamızı sağlamış yazar. Çeviri ve anlatım çok başarılıydı. Kendimiz olmayı bırakmayalım hiçbir zaman Sevgiyle Kalın.
Dürüst YalancıTove Jansson · Siren Yayınları · 2020130 okunma