·201 syf.····Okunma: 17 Aralık 2022 19:51 “Yolculuk bir koltuğa kurulup miskin miskin uyuklamak ya da amaçsız bir şekilde pencereden dışarıyı seyretmek değil, aksine iç dünyamıza ayna tutan bir eylemdir.“ diyor yazarımız Selami Bey ve #zirvelerinötesinde romanı ile bizleri muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor.
İç dünyamıza ayna tutan bir yolculuk olmasının yanı sıra davranışlarımıza olumlu anlamda güzellikler katabilecek ve hayata bakış açımızı pozitif olarak değiştirecek bir roman #zirvelerinötesinde
Ben, Lisa ve Cuma ile çıktığım yolun bir yerinde Lisa’dan ayrılmak zorunda kalsamda, sonrasında Zana ve tekrar Cuma ile devam ettiğim yolculuktan çok keyif aldım, her ne kadar üzüldüğüm, kızdığım, içimin acıdığını anlar olsa da.
Cuma gözüpek bir maceraperestti ve uzun yıllar turist rehberliği yapmıştı. Ama yaşadığı bir olay sonrası kariyerinin zirvesindeyken rehberliği bırakmış, kargo şirketinde dağıtımcı olarak çalışmaya başlamıştı. Yaşadığı korkunç olayla insanlardan hatta hayattan bağını kopartmış, vaktinin çoğunu dağ evinde yaşayarak geçirmeye başlamıştı. Avcılıkta en büyük tutkusuydu Cuma’nın.
Lisa ise İngiltere’de bir üniversitede akademisyendi. Arkeoloji öğretmeni olan Lisa’nın da en büyük tutkusu seyahat etmek ve arkeoloji çalışmalarına katılmaktı. Tatilini Türkiye’de geçirmeye karar veren Lisa bir arkadaşının tavsiyesiyle Cuma’ya ulaşmış ve yapacağı seyahatte kendisine eşlik etmesini istemişti. Çünkü şehir şehir gezmeyi planladığı yoğun bir program hazırlamıştı ve Cuma’ya da iyi bir ödeme yapmaya hazırdı. Cuma karavanla yapacakları bu gezide Lisa’ya eşlik etmeyi kabul etmişti etmesine de, hesaba katmadığı bir durum vardı. AŞK…
Cuma, Lisa’yı gördüğü anda fazlasıyla etkilendi ve aklındaki düşünce zor bir yolculuk olacağıydı.
Evet…
Hikayemiz böyle başlıyor. Bizlerde Lisa ve Cuma ile ülkemizde gezilip görülmesi gereken ya da adını bile duymadığımız yerleri geziyoruz keyifle. Yazarımız o kadar güzel anlatmış ki, gözümüzde canlandırabileceğimiz bir gezi sunmuş bizlere. Ama sadece güzelliklere eşlik etmiyoruz bu yolculukta, maalesef acı dolu anlar da yaşıyoruz. Ben daha fazla uzatmadan sizlere
muhakkak okumalısınız diyorum ve kesinlikle TAVSİYE ediyorum.
Syf: 200