2022 5. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 15:05
Kitabın kapağı insanın içini ısıtıyor değil mi ? Kitabın başlangıcı da aynen böyle hissettiriyor. Sıcak bir mahalle ortamı , yıllardan doğan dostluklar , her bir insanın farklı hayatı , düşünce yapısı ve dertleri ama hepsi aşina olduğumuz, içimizden bir parçayı yansıtıyor. Bir dolmuşa binmiş onlarca farklı hayat. Mustafa Kutlu her karakterinin olağan bir özelliğini anlatıyor. Gençlik hikayesinden tutun, yaptığı hatalara , hissettikleri duygulara kadar. Her bir karakter okuyucuya özel anlam taşıyor. Kenan'ın geçmişinin ve sevgisinin acısını.. Kuyumcu Nazım Efendi'nin , bir suçlunun psikolojisini.. Doktor Yahya'nın , pişmanlıklarını.. Avcı Bilal'in , beklentinin ve acının doğurduğu kişiliğini.. Neşe'nin duyguların yoğunluğundan dolayı geç farkettiği gerçekleri , eşiyle uyuşmazlıklarını... Beşir Ağa'nın , çıkar ve güç peşinde olan çabalarını.. Ve daha birçok karakterin de okuyucuya hissettirdikleri cabası. Tabi böyle yalın bir anlam taşımıyor kitap. Sonu beni oldukça etkiledi. Beklemediğim şekilde ilerledi son sayfalar. Böylesine bir ters köşe beni tatmin etti diyebilirim. Mustafa Kutlu 'nun Uzun Hikaye kitabını okumuştum. Bunu da onunla birlikte tavsiye ederim.
Mavi KuşMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 201114,9bin okunma