Puan vermedi·211 syf.····Okunma: 10 Aralık 2022 22:28 Cumhuriyet’in ilk yılları..Doğu Anadolu’da ağalık ,beylik ,köy sorunları,erken yaşta evlendirilen kızlar,şıhlar vs,vs.
Devlete ya da ağalara yaranmak isteyen kaymakamlar ,köylüyü ezmeye çalışan ağalar ..
Köy hayatı nasıl olursa konuşmalarına kadar yansıtılmış kitaba ben biraz Yaşar Kemal havası sezdim diyebilirim ..
Gelelim konumuza ;kitabın ana karakteri çok güçlü ve güzelliği ve cesaretiyle nam salmış bir kadın Cemo..Kimseye boyun eğmeyen ,ağalık beylik tanımayan,korkusuz ,ekmeğini taştan çıkaracak kadar yiğit bir kadın Cemo ..
Ve bunların hepsiyle ,hatta fazlasıyla arkasında duran koca yürekli bir baba Cano..tüm aşirete ,töreye rağmen kızını her şartta sahiplenen ve para için kızını satmayacak kadar onurlu ve mert bir baba ..
Memo ,Cemo nun güçlü ,koca yürekli kocası ..Her şey güzeldi ama keşke bir yüreğe iki sevda sığdırmadan sevip benim gözümde güzel kalsaydın be memo :(
Cemo’yu Cano ve Memonun gözünden dinliyoruz kitap boyunca ve nelere şahitlik etmiyoruz ki ?
Son zamanlarda okuduğum en akıcı kitaplardan diyebilirim ,tekrar söylüyorum tarz olarak Yaşar Kemal e benzettim bazı noktaları..Ama yine tanımakta geç kaldığım ve hiçbir şekilde gündeme yansımayan bir yazar olması biraz üzdü beni..listeme eklediğim kitaplar var ,en Kısa zamanda okumak dileğiyle ..
Herkese keyifli okumalar diliyorum ..