Reading slumptan çıkardı...
2022 9. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2022 01:02
Uzun zamandır hiçbir kitap beni sonuna kadar sürüklemiyordu, bu kitap ilaç gibi geldi ve tekrar okumaya tam anlamıyla döndürdü diyebilirim. Öncelikle başlarda karakter geçişlerinden ve diyaloglardan kaynaklı belirsizlikler olsa da ilerleyen sayfalarda daha açık oldu. Anlatım dili güzel. Yavan değil, basit değil ancak zor bir dili de yok. Betimlemeler yerli yerindeydi, çeviri gayet iyiydi. Kurgusuna gelecek olursam; öyle hayran bıraktıracak bir kurgusu, olay örgüsü ya da şaşırtmacaları yoktu. Yani kitabın ilk yarısını okuduğunuzda sonu hakkında bir fikriniz oluşuyor ve yazar ş Stephen King aşırtmadan tahmin ettiğiniz sonu okutuyor. Türü korku olduğu için elbette beni germesini bekledim. İlk yarısında bu açıdan yetersiz kalsa da, gereksiz detaylarla uzatsa da okutturdu. Hele son 150, 100 sayfa çok iyiydi. Gerçekten korkuttu. Özellikle gece okuyunca etkisi daha fazla oldu elbette. Yazarın kitapta kullandığı bazı korku unsurları vardı, bunlardan sadece birini çok gereksiz (şimşir ağacı diyeyim) buldum. Ve bu korku unsurlarından da sadece bir tanesi beni gerçekten gerdi. (Asansör ve müzik, konuşmalar) Tavsiye ederim, alın okuyun. Yazarın bir kitabı daha var elimde, onu da okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım yeni favori bir yazar edinmişimdir. Stephen King
Korku-Gerilim
MedyumStephen King · Altın Kitaplar · 20217,7bin okunma