Kült Eserlerden
2022 56. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2022 18:34
Luke Rhinehart olarak bilinen asıl adı George Cockcroft olan Amerikalı yazar tarafından okuduğum ilk kitap. Birçok kuramı içinde taşıyan aynı zamanda otobiyografik roman olma özelliği taşıyan Zar Adam hem bir yazar, hem anlatıcı, hem baş karakter, hemde bir psikiyatristtir. Otobiyografik olmasından dolayı romanı yazarla birleştirmek çok kolay bir bağdaştırma gibi görünsede gerçeklik payları her halükarda tartışmaya açık bir durum. Kitabın içerisine baktığımızda varoluşculuk ve Sigmund Freud 'un psikanalizini sık sık görebilirsiniz . Biraz da içeriğine değinelim dersek Dr. Rhinehart 'dan başlayalım. Eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat yaşayan ve son derece başarılı olan psikiyatrist rhinehart değişime ve yeniliğe son derece açık biridir. Bunu da masanın üzerinde duran yeşil bir zarın dikkatini çekmesini kanıtlayan kitapta her şey Luke tarafından atılan bir Zar ile başlar . Ve tüm hayatı birden bire değişir. Fazlasıyla sürükleyici olan , düşündüren ve sorgulayan bu kitapta Dr.Rhinehartın Zar tedavisi dediği yöntemde yazar psikanaliz hakkında kendi yorumunu okuyucuya sunmuştur. Cansel ilişkiler, akıl ve mantık ilişkisi, psikanaliz, monoton bir hayat ve Luke. Kimine göre çok başarılı, kimine göre çok tehlikeli, öğretici yahut yanıltıcı bulunan Zar Adam bana göre başarılı ve gayet akıcı bir eser. Tüm güzel yönlerinin yanında kafa karıştıran ve bilinç akışı tekniği barındıran Zar Adam okunmaya değer bir eser. " Bu kitabı okuduktan sonra hayatınız mutlaka değişecektir" Luke Rhinehart
Zar AdamLuke Rhinehart · Pegasus · 20227,5bin okunma