2022 45. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 17:37
ölüm her zaman bize çok yakındır. her an kapımızı çalabilir. kapımızı çaldığı an bir de bakmışız ki başka bir dünyanın bilinmeyen köşelerinde uyanmışız. işte o an yeni bir yaşama merhaba demeyi öğrenmeliyiz. merhaba yeni yaşam! Insan bedeni ölümünden dört dakika sonra ayrışmaya başlar. bir zamanlar yaşamı barındırırken şimdi de son başkalaşımlarını geçirmektedir. kendi kendini parçalama sürecinde hücreler içten dışa doğru çözülür. doku önce sıvıya sonra gaza dönüşür. önce bakteriler sonra böcekler gelir. ve sinekler. yumurtalarını bırakırlar. ardından yumurtalar lavradan çıkar. ölü bedeni düzenli bir şekilde terk ederlerken, daima güneye yönelen larvalar kortej halinde birbirini izlerler. ama asla kuzeye gitmezler. Film izdiğinizi düşüneceğiniz ve meraktan elinizden bırakamayacağınız bir polisiye romanı. benim için tam olarak bunu ifade ediyor. inanılmaz başarılı bir kitap bence. Serinin ilk romanı. Kahramanımız David Hunter her gece rüyasında ölen eşi ve kızını görür ve londradaki kimliğini bir yana bırakarak küçük bir kasaba olan norfolk 'a yerleşir. Ve bir türlü bulunamayan seri katil, belli bir ritüele uygun cinayetlerini işlemeye başlar.
Ölümün KimyasıSimon Beckett · İthaki Yayınları · 20121,054 okunma