2022 17. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 18:11
Hayatı 'şimdi değil, sonra' diyerek ve işlerini son dakikalarda büyük stres altında tamamlayan biri olarak, tam bir ertelemeci olduğumu söyleyebilirim. Yalnızca ben böyle olduğumu sansam da pek çoğumuz işlerimizi ertelemekten ve bunun için kendimizi kötü hissetmekten muzdaribiz bence. John Perry Erteleme Sanatı'nda ertelemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş pek çok insanın kendisini daha iyi hissetmesi için, bunun bir sanata dönüşebileceğini eğlenceli bir dille kaleme alıyor. Kendisinin de bir ertelemeci olduğunu ifade eden, mantık, metafizik, dil felsefesi ve zihin felsefesi alanlarında çalışmalar yürüten ve Stanford Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan Perry, Yapısal Erteleme adlı kısa denemesi ile bu konu üzerine araştırmalar yapmaya başlamış. Kitabın ilk bölümünde yer alan deneme, kişinin yapmak zorunda olduğu işlerin yapısını kendi yararına kullanacak tarzda şekillendirmesi olarak tanımlanabilecek yapısal erteleme üzerine, ertelemecilerin büyük bir kısmının dahil olduğu bu grup aslında yapılacaklar listesindeki en önemli, en acil işleri yapmak yerine daha alt sıralarda, daha önemsiz işleri yaparak da bir şeyleri tamamlayabilmekte. Bunun yanında kendi deneyimlerinden, araştırmalarından yola çıkarak bazı tavsiyelerde de bulunuyor John Perry. Yalın, anlaşılır ve eğlenceli üslubunu oldukça sevdim.
Erteleme SanatıJohn Perry · Sel Yayıncılık · 2014894 okunma